Universitatea Craiova a revenit în acțiune pe 10 iunie, după o scurtă vacanță de două săptămâni. Sub comanda noului antrenor Costel Gâlcă, echipa se pregătește intens la cantonamentul „Ilie Balaci” din Lunca Jiului, având obiective ambițioase pentru sezonul ce urmează, inclusiv o prezență remarcabilă în competițiile europene.

Planul de pregătire

Echipa va rămâne la Craiova până pe 16 iunie, urmând ca între 17 iunie și 1 iulie să se deplaseze în Austria, la Neustift Im Stubaital, pentru un stagiu de pregătire intensiv. În cadrul acestui cantonament, Universitatea Craiova va disputa mai multe meciuri amicale. Unul dintre adversari este vicecampioana Poloniei, Slask Wroclaw, programat pentru 26 iunie. În cazul în care cele două echipe se vor întâlni în tragerea la sorți a Conference League, acest meci amical va fi anulat.

Meciuri amicale de calibru

Pe 30 iunie, echipa va întâlni FK Jablonec din Cehia, un adversar cunoscut în competițiile europene, care a jucat împotriva CFR Cluj în grupele Conference League acum trei ani. Bogdan Vătăjelu, fost jucător la Universitatea Craiova, a evoluat la Jablonec sub formă de împrumut de la Sparta Praga. În prezent, Vătăjelu joacă pentru Aktobe în Kazahstan. FK Jablonec, evaluată la aproximativ 8 milioane de euro, include în lotul său jucători experimentați, precum veteranul Hubschman.

Universitatea Craiova s-a calificat pentru a șaptea oară în ultimele opt sezoane în cupele europene, urmând să intre în turul 2 preliminar al Conference League, unde va fi cap de serie. Adversarul pentru această fază va fi stabilit la tragerea la sorți din 19 iunie, iar meciurile tur și retur se vor disputa pe 25 iulie și 1 august.

Lotul disponibil pentru Universitatea Craiova

În prima săptămână de antrenamente, Costel Gâlcă a avut la dispoziție un lot restrâns, cu multe absențe notabile în compartimentul defensiv. Astfel, antrenorul a apelat la mai mulți jucători de la echipa a doua pentru a completa echipa de antrenament. Printre aceștia se numără portarul Matei Goga, fundașii Denis Benga, Bogdan Bușe și Florin Gașpăr, mijlocașii Robert Lăpădătescu și Robert Petculescu, precum și atacanții Mihai Ninaci și David Barbu.

Iată componența lotului pe care Costel Gâlcă îl are la dispoziție în această perioadă:

  • Portari: Laurențiu Popescu, Silviu Lung Jr., Lazar, Matei Goga
  • Fundași: Vlădoiu, Denis Benga, Florin Gașpăr, Bogdan Bușe
  • Mijlocași: Vladimir Screciu, Alexandru Căpățână, George Baiaram, Ionuț Crețu, Antoine Houri, Danciu, Robert Lăpădătescu, Robert Petculescu
  • Atacanți: Alexandru Mitriță, Andrei Ivan, Elvir Koljic, Ștefan Trică, Bălașa, Mihai Ninaci, David Barbu.

Universitatea Craiova se pregătește intens pentru un sezon promițător, cu obiective clare atât în competițiile interne, cât și în cele europene. Cu un lot în continuă formare și sub conducerea lui Costel Gâlcă, echipa are toate premisele să se impună și să își atingă obiectivele ambițioase. Suporterii așteaptă cu nerăbdare evoluțiile echipei în meciurile amicale din Austria și în competițiile oficiale ce urmează.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.