Plecarea lui Ivaylo Petev de la Universitatea Craiova a fost subiectul principal al discuțiilor din lumea fotbalului românesc în ultimele zile. Acționarul clubului, Mihai Rotaru, a oferit detalii incitante despre despărțirea de antrenorul bulgar și a adus în atenție și o altă problemă importantă care îi afectează pe „alb-albaștri”.

În urma unei serii de înfrângeri și rezultate dezamăgitoare, speculațiile privind viitorul lui Petev la echipa olteană au atins cote înalte. Cu toate acestea, Rotaru a clarificat că decizia plecării a fost luată de comun acord și că înfrângerile recente nu au fost factorul determinant. Motivele exacte ale despărțirii nu au fost dezvăluite în totalitate, dar se pare că există mai multe aspecte care au condus la această hotărâre.

„Au fost lucruri interne, deşi decizia a fost luată de comun acord. Ne-am văzut aseară, stabilisem condiţiile rezilierii, doar că iniţial voiam să terminăm la finalul campionatului, să nu facem acum o schimbare.

După care el a zis că ar vrea după meciul cu Farul, ca să ajutăm echipa, iar azi dimineaţă s-a ajuns la concluzia că e mai bine s-o facem de azi. E un grup dinamic, jucătorii pot simţi anumite lucruri şi avem nevoie ca toată lumea să fie concentrată, mai avem şapte meciuri dificile.

Fiecare a avut o particică, dar contează că s-a ajuns la o rezolvare amiabilă. A fost dureros eşecul din Cupă, mai dureros poate eşecul cu FCSB, pentru că puteam întra în lupta pentru campionat. Nu e vorba de apărare aici sau de argumente”, a spus Mihai Rotaru la Orange Sport.

Universitatea Craiova și Ivaylo Petev au divorțat

„Am a ajuns la concluzia că drumul nostru împreună s-a terminat azi. Nu au fost acuzaţii şi apărări. Petev e bărbat, la Craiova ştiţi cum se pune problema şi am mers pe drumul nostru, în condiţiile în care avem o relaţie bună.

Nu s-a pus problema! Nu a plecat că a pierdut cu FCSB şi în Cupă. Sunt mai multe motive, au fost mai multe care au contat. Nu s-a pus discuţia că a pierdut cu FCSB şi cu Galaţi şi de aia să ne despărţim”, a mai spus acționarul Universității Craiova.

Există mai multe zvonuri în fotbal și se spune că viitorul antrenor al Universității Craiova ar putea fi ales dintre Costel Gâlcă, Marius Șumudică sau chiar Mirel Rădoi, care a mai fost odată la Craiova.

În plus față de situația antrenorului, o altă problemă majoră lovește Universitatea Craiova. Vladimir Screciu, unul dintre titularii echipei, se confruntă cu o accidentare gravă care îl va ține departe de teren pentru o perioadă considerabilă. Rotaru a subliniat gravitatea situației, menționând că absența lui Screciu va fi resimțită nu doar de echipa de club, ci și de echipa națională a României.

În ciuda acestor neajunsuri, există și vești pozitive pentru Universitatea Craiova. Revenirea lui Nicușor Bancu în echipă și aptitudinea lui Alex Mitriță pentru viitorul derby cu Farul au adus un suflu nou în tabăra „alb-albastră”. Cu toate acestea, absența lui Screciu, un jucător cheie în defensivă, va reprezenta o provocare serioasă pentru antrenorul care va prelua conducerea echipei după plecarea lui Petev.

În concluzie, Universitatea Craiova se află în fața unei perioade tumultoase, cu schimbări la nivelul conducerii tehnice și cu provocări majore în ceea ce privește disponibilitatea și performanța jucătorilor cheie. Fanii și analiștii așteaptă cu sufletul la gură evoluția echipei în următoarele săptămâni, în speranța că aceasta va reuși să depășească aceste obstacole și să revină pe drumul victoriilor și succesului în competițiile viitoare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.