Zeljko Kopic, antrenorul croat al echipei Dinamo București, a rămas la conducerea tehnică a clubului după ce a reușit să salveze echipa de la retrogradare. Începutul noului sezon aduce schimbări și planuri ambițioase pentru a întări lotul și a evita o nouă luptă pentru supraviețuire în partea inferioară a clasamentului.

Zeljko Kopic și-a stabilit obiectivul de a transforma echipa din Ștefan cel Mare într-o forță competitivă în Liga 1. Prima sa mișcare în această direcție a fost să elaboreze un plan de transferuri menit să aducă jucători de calitate care să completeze și să îmbunătățească actualul lot.

„În contractul meu aveam o clauză prin care dacă rămânem în prima ligă, contractul mi se extindea automat pentru un an.

Sunt mulţumit de lotul pe care îl am, dar desigur că încercăm să facem echipa mai puternică pe anumite poziţii. Lucrăm împreună. Avem un departament de scouting. Vorbesc cu domnul Nicolescu şi conducerea îmi urmează ideile.

În acest moment avem un mix de jucători cu calitate şi experienţă şi tineri cu mult potenţial. Ne uităm în fiecare compartiment să avem încă o opţiune. Vreau un lot competitiv în care fiecare să lupte pentru postul său”, a spus Zeljko Kopic, pentru Orange Sport.

Zeljko Kopic a cerut prelungirea contractului lui Răzvan Patriche

Răzvan Patriche a semnat prelungirea contractului cu Dinamo. Kopic a subliniat importanța acestui pas, evidențiind experiența și leadership-ul veteranului fundaș, care va continua să fie un pilon central al echipei și în sezonul 2024/2025.

„Asta a fost foarte important pentru mine. Să fim sinceri, Patriche are 38 de ani, nu mai are potenţial pentru a fi vândut. Însă în aceste 6-7 luni am văzut câtă dorinţă şi câtă energie are, atât pe teren, cât şi în afara lui, cât de implicat a fost în toate momentele dificile. Pentru mine este unul dintre jucătorii pe care vreau să îi văd aici. Nu contează dacă va juca meci de meci, sau doar o parte din ele, dar pentru mine a fost foarte important să stea cu noi pentru un nou an. Sunt foarte fericit şi satisfăcut că echipa şi căpitanul s-au înţeles şi au semnat prelungirea cu încă un an”, a mai spus antrenorul lui Dinamo.

Antrenorul a dezvăluit că Dinamo este în negocieri avansate pentru a-l aduce pe Mino Sota, un jucător care ar putea aduce un plus de valoare echipei. Transferul lui Sota ar reprezenta un pas important în întărirea defensivei și ar oferi mai multe opțiuni tactice pentru Kopic.

Pe lângă veniri, există și posibilitatea unor plecări din echipă. Zeljko Kopic a indicat că fundașul dreapta Gabriel Moura este aproape de o despărțire de Dinamo. Brazilianul, care a fost o piesă de bază în echipă și foarte apreciat de fani pentru cele 94 de meciuri jucate, ar putea să părăsească clubul în această vară. Kopic a recunoscut importanța lui Moura pentru echipă, dar a sugerat că schimbările sunt necesare pentru a atinge obiectivele pe termen lung.

„Am discutat mult despre Gabi şi trebuie să spun că, legat de ceea ce am spus despre Răzvan Patriche, Gabi era cam la acelaşi nivel. Şi el a dat totul pentru club şi în multe situaţii dificile a aratăt tuturor cât de important e clubul pentru el. Resprect fiecare secundă pe care a dat-o pe teren, dar când am discutat despre structura echipei mi-am dorit să aduc o energie nouă, nişte jucători tineri. N-am luat decizia finală, vom vedea zilele următoare cum va fi cu Gabi”, a adăugat croatul.

Cu Zeljko Kopic la conducere, Dinamo București se pregătește pentru un nou sezon cu ambiții mari și o strategie clară de întărire a lotului. Prelungirea contractului lui Răzvan Patriche și potențialul transfer al lui Mino Sota sunt pași esențiali în acest proces. Totodată, posibila plecare a lui Gabriel Moura marchează o tranziție și un nou capitol pentru echipă. Rămâne de văzut cum se vor concretiza aceste planuri și cum va evolua Dinamo în viitoarea stagiune.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.