Cu o mână fermă și un ochi vigilent asupra drumului ce se desfășoară în fața echipei sale, Zeljko Kopic, antrenorul îndrăzneț al lui Dinamo, se îndreaptă către partida crucială cu U Cluj. Într-un interviu, Kopic a împărtășit cu încredere viziunea și determinarea sa de a ridica echipa de pe poziția retrogradabilă în care se află.

La vârsta de 46 de ani, Kopic este hotărât să inverseze cursul advers, să transforme necazurile din trecutul recent al echipei într-o poveste de succes. Cu o experiență vastă în spatele său, antrenorul croat este conștient de provocările pe care le implică această misiune, dar nu se lasă descurajat de obstacole.

Zeljko Kopic îndeamnă pe toată lumea să ajute Dinamo

Cu câteva săptămâni în urmă, atmosfera în jurul clubului era bună, cu oficiali care se lăudau public că ei sunt cei responsabili pentru aducerea lui Kopic la Dinamo. Pe măsură ce se apropia startul play-out-ului, suporterii simțeau că echipa lor este în siguranță și merge în direcția bună. Cu toate acestea, realitatea s-a dovedit a fi crudă, cu meciuri încheiate nefericit în prelungiri și puncte cruciale pierdute, plasând Dinamo într-o situație retrogradabilă în momentul de față.

Recent, în urma meciului tensionat cu FC Voluntari, în care scorul a fost 1-1, un grup de suporteri prezenți la stadion, împreună cu alții din mediul online, au strigat în unison pentru demisia lui Kopic. Cu toate acestea, antrenorul croat nu se lasă intimidat de aceste voci și își concentrează toată energia asupra următoarei partide.

Înaintea confruntării cruciale cu U Cluj, Kopic a dorit să transmită un mesaj ferm atât suporterilor, cât și jucătorilor săi. El subliniază importanța unității și a concentrării absolute în aceste momente dificile. Pentru el, nu există loc pentru ezitare sau pentru îndoieli în echipă. Singurul obiectiv este victoria.

”Dinamo este un club foarte interesant pentru media și este clar pentru mine că, în orice moment și în fiecare situație, este în lumina reflectoarelor. Ca în orice familie sau în orice sport de echipă, avem problemele noastre pe care le sortăm și le rezolvăm zilnic.

Personal, nu am nicio intenție de a discuta în detaliu, ci doar despre echipă, ca un întreg. Mai ales în media. Sunt aici, la Dinamo, ca să protejez interesele echipei și ale clubului. Sunt avertizat de faptul că mă expun făcând asta deoarece mulți așteaptă reacțiile mele despre informații certe. Dar este alegerea mea. Un club cu tradiția și cu istoria lui Dinamo merită un nivel ridicat de respect, iar cei ce scad sub nivel nu ar trebui să mai fie parte din club!

Tot ceea ce pot spune este că în ultimele șase meciuri, în patru am primit gol după minutul 90 în moduri care mai de care mai absurde. Cu câteva dintre punctele pierdute astfel, cu siguranță ne-am fi asigurat continuitatea în prima ligă, deja. Bineînțeles, în aceste momente, jucătorii au frustrări, emoții negative, fiecare se confruntă cu acestea în feluri diferite. Este normal pentru cei ce au jucat mai puțin să-și arate o mare nemulțumire.

Sunt de asemenea avertizat de faptul că jucătorii au o teamă despre ceea ce ar putea urma dacă Dinamo ar retrograda. Toți suntem în această situație. Pentru mine, personal, terenul de joc este mereu locul unde să demonstrezi, așa că nu sunt interesat de orice altă poveste”, a declarat antrenorul lui Dinamo, potrivit gsp.ro.

Într-o perioadă în care presiunea este maximă, Kopic rămâne stoic în credința sa că poate schimba soarta echipei sale. Cu o abordare disciplinată și hotărâtă, el este pregătit să conducă Dinamo spre lumină, departe de amenințarea retrogradării. Pentru el, fiecare meci este o nouă șansă de a demonstra că echipa poate învinge orice obstacol și că spiritul luptător al „câinilor” poate triumfa în cele din urmă.

Foto: as.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.