Sexul intareste organismul

sex

De-a lungul vremii oamenii de stiinta au aratat faptul ca actul sexual ajuta organismul uman sa lupte impotriva problemelor cardiace, evitarea osteoporozei, dementa si imbunatateste starea de spirit.

In timpul consumarii dragostei organismul  elibereaza un hormon cheie numit oxitocina, care face ca persoana respectiva sa devina mai empatica cu cei din jur.

Dupa o serie de analize s-a descoperit ca dupa varsta de 35 de ani creierul intra in regresie si pierde circa 7.000 de celule, iar sexul regulat ajuta la reproducerea altora noi. Astfel, creierul nostru isi mentine capacitatea de invatare si memorie intacta. Organismul uman are nevoie de sex datorita efectelor sale benefice. Actul sexual declanseaza o explozie de hormoni responsbili de placere si fericire.

Preludiu este foarte important

Se stie ca barbatii sunt dornici sa sara peste preludiu, insa cercetarile au aratat importanta acestuia. Buzele au terminatii nervoase de 100 de ori mai multe decat varful degetelor. Astfel, saruturile stimuleaza mai multe mecanisme la nivelul creierului, eliberand substante chimice care scad stresul si stimuleaza starea de spirit.

Mintea joaca un rol chei in atingerea orgasmului, iar daca barbatii se concentreaza pe contactul fizic, femeile sunt excitate atunci cand sunt relaxate. Partea  de creier care se ocupa de fericire devine activa atunci cand facem sex, iar eliberarea orgasmului duce si la eliberarea creierului. Astfel, sexul duce la un comportament mult mai social si ingaduitor cu semenii.

Efecte benefice ale sexului:
  1. Imbunatateste somnul
  2. Protejeaza de afectiuni cardiace
  3. Intareste sistemul osos
  4. Sporeste fertilitatea
  5. Scade riscul de cancer la prostata
  6. Te ajuta sa slabesti
Previous ArticleNext Article
Informatia face diferenta dintre prosti si destepti. Alege sa fii informat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *