Vești bune pentru mii de români, care de acum pot aplica pentru un ajutor extrem de important de la stat, în valoare de până la 2.000 de euro pe lună. Studenții care sunt acum la master, doctorat sau stagii postdoctorale se pot înscrie la concursul național organizat de Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii.

Cei care studiază în străinătate vor putea primi burse de studiu din partea Ministerului Educației de la București. Cuantumul lunar al burselor este cuprins între 1.200 și 2.000 de euro, în funcție de țara în care se desfășoară stagiul, conform Ordinului nr. 6517/2023 dat de Ministerul Educației.

Candidații pot opta pentru stagii de bursă cuprinse între 2 și 10 luni. Asta înseamnă că în acest interval, unii ar putea primi în total 20.000 de euro, o sumă deloc de neglijat.

„Persoanele nominalizate sunt obligate să-și înceapă stagiile în anul 2024, plecarea putându-se face începând cu 1 februarie 2024. Asigurăm transportul internațional, o singură dată pe perioada stagiului, și contravaloarea unui supliment de bagaje de 32 kg”, a transmis Ministerul Educației.

Oportunități de studiu pentru tinerii români

Ministerul Educației din România a lansat un program de burse care vine în sprijinul tinerilor români ce urmează studii superioare în țară și străinătate. Bursele sunt destinate stagiilor de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, în domeniile de interes ale României, aprobate anual prin ordin al ministrului educației.

Pentru a beneficia de aceste burse, candidații trebuie să îndeplinească câteva criterii importante. Acestea includ cetățenia română, domiciliul stabil în România, și proveniența din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și particular acreditate, din Academia Română și din institutele de cercetare din subordinea sau din structura acestora.

Ce acoperă aceste burse?

Beneficiarii acestor burse vor primi următoarele avantaje:

  1. Bursă lunară: Bursele sunt acordate lunar și sunt destinate plății taxelor școlare, precum și acoperirii cheltuielilor de hrană și cazare. Cuantumul exact variază în funcție de locul în care se desfășoară stagiul.
  2. Transport: Candidații vor beneficia de transport dus-întors către locul de stagiu, fie cu avionul, trenul sau autocarul, din România până la locul de stagiu și retur. Aceasta se va face o singură dată pe an universitar.
  3. Tarif suplimentar pentru bagaje: În plus, se va acoperi plata unui tarif suplimentar pentru bagaje de cel mult 32 kg, în afara celor incluse în costul biletului.

Procedura de înscriere

Pentru a aplica pentru aceste burse, candidații trebuie să achite o taxă pentru dosarul de înscriere la concurs în valoare de 100 lei (studenții la studii universitare de licență, la cursuri de zi, beneficiază de o reducere cu 50% a taxei). Aceasta se poate achita fie în numerar la casieria A.C.B.S. din Str. Caransebeş nr. 1, etaj 7, sect. 1, Bucureşti, sau prin virament bancar, utilizând următoarele coordonate:CONT: RO82TREZ70120G335000XXXX
Deschis la: Trezoreria sector 1, Bucureşti
Beneficiar: Agenţia de Credite şi Burse de Studii
Cod fiscal: 26318777.

Această inițiativă a Ministerului Educației din România oferă oportunități semnificative pentru tinerii români care își doresc să-și continue studiile la nivel universitar sau să se dedice cercetării în domeniile de interes ale țării. Prin aceste burse, se urmărește sprijinirea și încurajarea excelenței academice și a contribuției la dezvoltarea științifică și culturală a României.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.