Gheorghe Dincă poate sta liniștit, după ce în dosarul în care este acuzat de procurorii de răpirea, violarea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu trebuie să fie audiați 80 de martori. Potrivit avocatei familiei Melencu, Carmen Obîrșanu, procesul va dura ani de zile.

Dincă, niciodată nu o să spună adevărul, iar anchetatorii ascund și ei erorile pe care le-au făcut anterior, voit sau nevoit, a transmis avocata familiei Melencu, potrivit capital.ro.

Atât Gheorghe Dincă, cât și Ștefan Risipițeanu au fost aduși de mai multe ori la Tribunalul Olt, unde sunt judecați și au fost puși față în față cu familiile victimelor și nu par a avea remușcări.

Declarațille martorilor nu au nicio relevanță, pentru că o răpire nu se face cu martori, asta e doar ca să ne pierdem vremea. Audierea celor 80 de martori va dura câțiva ani, până când se vor șterge probele tehnice care sunt în dosar. Acesta este și interesul.

Dacă fetele ar apărea mâine, autoritățile vinovate le-ar omorî doar ca să nu fie probe împotriva abuzurilor făcute în acest dosar, a spus avocata familiei Melencu, potrivit sursei citate mai sus.

58 dintre martori sunt ceruți de procurori. Carmen Obîrșanu este de părere că telefonul mobil al lui Gheorghe Dincă este dovada necesară pentru aflarea adevărului, ci nu martorii, pentru că nu face nimeni o răpire cu oameni de față.

Ba mai mult, bunica Luizei Melencu consideră că oamenii legii ascund adevărul și nu vor să se facă dreptate.

Pentru mine a fost fata mea, nu nepoată. Nu știm nimic despre ea, nu s-a făcut nimic pentru aflarea adevărului. Am crescut-o, am ocrotit-o, am muncit cu ziua să o creștem. Este foarte greu. De 2 ani de zile mă uit și o tot văd, o visez pe Luiza că intră pe poartă. Nu știm nimic despre Luiza, nu știm ce s-a întâmplat cu ea. Eu sper ca Dumnezeu să ne dea o cale să o găsim pe Luiza. Nu știu cum mai pot trăi fără ea. Nu am aflat nimic, nici poliția, nici judecătorii. Toți vor să închidă cazul mai repede. Dincă e un nenorocit, face mișto, nu-l interesează să ne spună ce a făcut cu Luiza, a spus, cu lacrimi în ochi, Elena Iordache, bunica Luizei Melencu, pentru gândul.ro.

Gheorghe Dincă, numit și „monstrul din Caracal” este acuzat de procurorii de răpirea, violarea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu.

Dacă aceste acuzații sunt dovedite în instanță, bărbatul riscă să stea ani grei la pușcărie. Numai pentru omor calificat se poate dicta închisoare pe viață sau o pedeapsă cuprinsă între 15 și 25 de ani. Pentru lipsirea de libertate se pot dicta pedepse cuprinse între 5 și 15 ani, iar pentru lovituri cauzatoare de moarte – între 6 și 12 ani. Va fi executată pedeapsa mai mare și, după o vreme, Dincă poate cere eliberarea condiționată, întrucât are peste 60 de ani.

Foto: Digi24.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.