A fost realizată cea mai mare descoperire în lupta cu coronavirusul

0

Descoperire importantă făcută de cercetători în Marea Britanie. Specialiștii au observat că un medicament foarte ieftin este foarte eficace în lupta cu coronavirusul. Tratamentul cu dexametazonă a salvat mai mulți pacienți în stare gravă.

Conform specialiștilor, tratamentul în doze mici cu dexametazonă, un medicament steroidian, scade în mod semnificativ riscul de deces pentru pacienții infectați cu virusul Covid-19.

Potrivit cercetătorilor, dacă acest medicament ar fi fost disponibil în Regat de la început crizei de coronavirus, în jur de 5.000 de vieți ar fi putut fi salvate. Prețul său este redus și ar putea fi crucial în ameliorarea crizei în țările sărace care se confruntă cu un număr foarte mare de cazuri.

Dexametazona este eficace pe pacienții cu coronavirus care sunt ventilați mecanic sau care sunt tratați cu oxigen. Medicamentul este folosit, de asemenea, pentru a reduce inflamația și în alte situații medicale și pare că poate micșora vătămările produse atunci când sistemul imunitar se suprasolicită pentru a ataca coronavirusul.

O echipă de cercetători de la Universitatea Oxford, au arătat că dexametazona a micșorat riscul de deces de la 40% la 28% la pacienții ventilați mecanic și de la 25% la 20% pentru pacienții tratați cu oxigen.

Acesta este singurul medicament care până acum a arătat că poate reduce mortalitatea virusului în mod semnificativ. Este o descoperire extraordinară, a declarat unul dintre cercetători.

La nivelul Uniunii Europene a fost luată o inițiativă de a rezerva, încă de pe acum, un eventual vaccin. Franţa, Germania şi Italia au încheiat, astfel, cu compania Astrazeneca un contract pentru furnizarea a 400 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Îmi pare bine că s-a pus în funcţiune mecanismul european care permite achiziţionarea unei cantităţi de 400 de milioane de doze de vaccin de la un producător european (…) sunt cinci ţări care au aplicat, că asta era condiţia, pentru ca să se poată face o achiziţie comună, dar fără să ne exprimăm clar interesul de a participa la acest mecanism lucrurile, nu se întâmplă de la sine, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Totodată, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de părere că dacă nu se va găsi un vaccin, în următorii ani virusul va trece prin toată populația, iar oamenii se vor imuniza automat. În timp, coronavirusul va ajunge să se comporte ca un simplu virus gripal.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri