Va fi gratis vaccinul împotriva coronavirusului? Cum va fi distribuit?

0

Un vaccin împotriva coronavirusului este foarte aproape să fie produs, a anunțat președintele SUA, Donald Trump. Șeful de la Casa Albă a susținut o conferință de presă în care a anunțat că până la finele anului va fi produs un vaccin contra virusului Covid-19.

Totodată, Donald Trump a mărturisit că i-a în considerare ca acesta să fie distribuit gratis tuturor oamenilor.

Analizăm varianta aceasta. Facem progrese în privința vaccinurilor. Vă voi da mai multe detalii în curând.

Când vaccinul va fi gata, guvernul SUA va trimite toate avioanele, camioanele și soldații ca să ajute la distribuirea sa către cetățenii americani, cât de repede posibil, a spus președintele SUA.

Cu toate acestea, oamenii de știință sunt de părere că datele înaintate de Donald Trump nu sunt reale și cel mai aproape vaccin contra coronavirusului va fi produs în 16-18 luni.

Epidemiologul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a mărturisit în fața senatului american că dezvoltarea unui vaccin va dura cel mai probabil 18 luni.

Pe de altă parte Adrian Hill, directorul Institutului Jenner, din cadrul Universității Oxford, a anunțat că vaccinul pe care îl dezvoltă în colaborare cu producătorul de medicamente AstraZeneca va fi disponibil la scară largă și va avea un preț accesibil.

Nu va fi un vaccin scump. Va fi nevoie de o singură doză de vaccin. Va fi distribuit în toată lumea și va fi produs în mai multe locații. Acesta este planul nostru, a declarat Adrian Hill într-un interviu pentru Reuters.

Vaccinul dezvoltat la Oxford se bazează pe un adenovirus modificat. Acesta va forța sistemul imunitar să reacționeze contra virusului printr-o singură doză, astfel încât ″nu poate cauza infecţie continuă la individul vaccinat″⁣.

Rămâne de văzut cine va produce un prim vaccin. Lumea se află într-o pandemie de Covid-19, iar rezultatele sunt dezastroase atât medical cât și economico-social.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri