A revenit Covidul. Ce spune Alexandru Rafila?

0

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat că s-au înmulțit cazurile de coronavirus, ajungându-se la peste 1.000 de cazuri pe zi. Din păcate, acest virus este mai rezistent decât se preconiza și apar tot felul de mutații.

”În momentul de faţă, măsurile sunt cele care se iau în mod obişnuit atunci când discutăm despre o boală transmisibilă pe care respiratorie. Fiecare unitate sanitară ia măsuri interne, sunt abilitaţi de lege să ia măsuri interne pentru a limita transmiterea în spital, gruparea pacienţilor în funcţie de situaţie”, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Situația nu este una ușoară, iar ministrul atrage atenția spitalelor să ia toate măsurile care se impun. Din fericire, trendul ascendent va continua vreo două săptămâni după care va scădea.

”În jur de 1.000 de cazuri pe zi avem în momentul de faţă, dar nu discutăm decât de o anumită aglomerare la nivelul unor spitale de boli infecţioase, însă măsurile care se iau şi când e vorba de gripă, de exemplu, sunt similare şi pentru infecţia cu noul coronavirus. Probabil că vom mai avea una-două săptămâni de creştere şi ulterior situaţia va începe să intre în normal”, a adăugat ministrul, potrivit sursei citate mai sus.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri