Accident rutier în România cu 48 de morți și 35 de răniți

0

Accident rutier tragic. Accidentele rutiere sunt la ordinea zilei, în România. Drumurile proaste și șoferii teribiliști duc la pierderea de numeroase vieți nevinovate. Cel mai grav accident, din istoria țării noastre, a implicat nu mai puțin de 83 de persoane.

Accidentul a avut loc, pe 29 iunie 1980, în judeţul Botoşani, în apropierea localității Huțani, un sat care aparține de comuna Vlădeni. Bilanțul evenimentului este unul înfricoșător: 48 de morți și 35 de răniți.

Așa cum era de așteptat, regulile nu au fost respectate în acest caz. Șoferul unui autobuz a îmbarcat 83 de persoane, deși mașina avea doar 40 de locuri. Acesta a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat într-o mlaștină adâncă de cinci metri. Autoturismul a fost pierdut de sub control după ce un cauciuc a explodat. Așa cum specificam mai sus, bilanțul a fost unul tragic: 48 de oameni au murit, iar alţi 35 au fost răniţi.

Accident rutier tragic

Șoferul a scăpat cu viață și s-a întors să își salveze soția. După aceea a revenit și după fiul său, însă a murit înecat.

În acest accident rutier, autobuzul venea de la Fălticeni, a trecut prin Suceava, iar pe porțiunea dintre râul Siret și localitatea Huțani, a făcut explozie la roata dreaptă din față. S-a răsturnat pe o parte. Cei care stăteau la geam au reușit să se salveze, pentru că geamurile s-au spart la impact. Ceilalți s-au înecat.

Zona dintre Suceava și Botoșani a rămas în memoria oamenilor ca șoseaua morții. Astăzi, locul accidentului poartă numele „Valea celor 48 de cruci”.

Comunismul din acea perioadă a încercat să mușamalizeze evenimentul, iar în presă s-a vorbit foarte puțin despre acest subiect.

Trupurile neînsuflețite ale celor morți au fost așezate pe marginea bălții până la venirea camioanelor care le-a transportat la morgă. Ultimele cadavre au fost scoase din apă abia a doua zi, când s-a reușit recuperarea autobuzului.

Drumul este și acum renumit din cauza numărului mare de accidente rutiere care se produc an de an. Poliția Rutieră a luat o singură măsură – a redus limita de viteză la 70 de kilometri pe oră.

Foto: a1.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri