Alexandru Cicâldău, Jair și Ronaldo Deaconu, la Universitatea Craiova

0

Universitatea Craiova se pregătește să înceapă un nou sezon, dar cu o absență notabilă în lot. Jasmin Kurtic, mijlocașul sloven care a stârnit entuziasm la sosirea sa, nu va face parte din niciunul dintre planurile clubului pentru viitorul apropiat. După o perioadă în care a fost așteptat să aducă un plus de valoare, prestațiile sale au lăsat mult de dorit.

Adio Kurtic

În ciuda faptului că sosirea lui Kurtic la Universitatea Craiova în august 2023 a fost primită cu entuziasm și a creat așteptări mari, realitatea de pe teren a fost una diferită. Sub conducerea lui Ivaylo Petev, antrenorul echipei, performanțele lui Kurtic nu au corespuns așteptărilor, marcând o prestație mult sub cea din trecutul său, mai ales având în vedere experiența sa în Serie A și aparițiile la echipa națională a Sloveniei.

Eșecul său în a se impune în echipă a atras critici, mai ales din partea experților și a suporterilor. Sorin Cârțu, fostul președinte al clubului, a adus în discuție chiar și aspectul financiar, menționând salariul lui Kurtic și neconcordanta dintre așteptări și performanță.

„El câștigă cel mai mult? Absolut. S-a luat în calcul că a venit și fără sumă de transfer. Nu știu ce e mai departe. Mi se pare că are chiar doi ani contract, nu mai eram la echipă, dar știu sigur suma respectivă, o știu.

E peste Mitriță. Cu primă de instalare cu tot. Contează. E mult pentru România. Eu știu că Rotaru nu se gândește, nu-i pare rău de bani, dacă jucătorul joacă și-ți dă calitate la banii ăștia. Sunt bani mulți la mijloc, a declarat Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

În urma acestor evoluții, s-a ajuns la o decizie comună: Jasmin Kurtic va fi eliberat de contract cu Universitatea Craiova, având astfel libertatea de a-și căuta o nouă echipă. Astfel, absența sa de la reuniunea echipei și din cantonamentul din Belek nu mai este doar o surpriză temporară, ci o realitate pe termen lung.

Vine Alexandru Cicâldău?

Universitatea Craiova se confruntă cu decizii cruciale în această perioadă de transferuri, iar Mihai Rotaru, patronul echipei, are de făcut alegeri dificile. În centrul atenției se află trei jucători de top: Alex Cicâldău, Jair și Ronaldo Deaconu. Fiecare dintre ei aduce cu sine avantaje și dezavantaje, făcând ca procesul decizional să fie unul complex.

Alex Cicâldău, fostul decar al echipei, rămâne prima opțiune a lui Rotaru. Cu toate acestea, el este în prezent sub contract cu Galatasaray, ceea ce complică situația. Transferul său anterior, realizat în 2021, ar implica pierderea unei sume semnificative de bani pentru olteni. Cu toate acestea, calitatea și experiența lui Cicâldău pot justifica o posibilă investiție.

O altă variantă luată în considerare este Jair. Rotaru este recunoscut pentru aprecierea sa față de talentul jucătorului, dar negocierile cu Petrolul nu au dus până acum la un acord satisfăcător pentru Universitatea Craiova. Oferta lor de 150.000 – 200.000 de euro pare să nu fie pe placul echipei vânzătoare, complicând și mai mult negocierile.

Ronaldo Deaconu este a treia opțiune pe listă, însă situația sa este complicată de faptul că mai multe cluburi din Liga 1 sunt interesate de serviciile sale. Rotaru evită să intre în licitații pentru jucători.

Cu toți acești trei jucători capabili să evolueze ca optari veritabili, presiunea este pe umerii lui Ivaylo Petev și Mihai Rotaru pentru a face o alegere înțeleaptă. Fiecare dintre aceste decizii va avea un impact semnificativ asupra strategiei echipei și a performanțelor viitoare.

Foto: eurosport.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri