Mihai Rotaru le-a decis soarta mai multor jucători la Universitatea Craiova

0

În lumea fotbalului, oscilațiile de formă sunt inevitabile, iar pentru Andrei Ivan, atacantul  Universității Craiova, aceasta pare să fie realitatea recentă. La doar 26 de ani, Ivan s-a afirmat ca unul dintre pilonii echipei oltenilor, dar sezonul curent nu a fost unul strălucit pentru el, având în cont doar trei goluri și două pase decisive.

Recent, Mihai Rotaru, figura dominantă din spatele echipei Universității Craiova, a comentat despre situația lui Ivan într-o discuție la emisiunea Digi Sport Special. Rotaru, cu o înțelegere profundă a dinamicii echipei și a jucătorilor, a subliniat că nu este prima oară când Ivan se confruntă cu astfel de provocări. Într-un moment similar din 2020, atacantul a traversat o perioadă dificilă, dar a reușit să se reabiliteze și să ofere două sezoane impresionante în continuare.

”Am vorbit cu Ivan înainte să plec. I-am adus aminte un moment din 2020. Atunci era într-o situație delicată din punct de vedere sportiv.

În anii 2021, 2022 a fost printre cei mai buni jucători din România, cu siguranță în top trei, asta înseamnă că se poate.

Anul 2024 poate fi bun sau extraordinar. În viața fiecărui sportiv sunt și momente mai puțin faste”, a spus Mihai Rotaru la emisiunea Digi Sport Special.

Optimismul lui Rotaru nu este întemeiat doar pe amintiri. Cunoașterea profundă a caracterului și potențialului lui Ivan îi permite să privească dincolo de momentul curent și să prevadă o revenire spectaculoasă. După cum sugerează istoria recentă, Ivan este capabil să transforme momentele de incertitudine în perioade de succes și excelență.

Căpățână este văzut bine de patron

În lumina schimbărilor din echipa Universității Craiova, patronul clubului, Mihai Rotaru, a dezvăluit unul dintre subiectele fierbinți ale perioadei de mercato. Florin Borța, fundașul dreapta de 24 de ani, se pregătește să își continue cariera departe de Craiova. Deși Borța este un produs autentic al clubului, nu a reușit să se impună în echipa de bază, fapt ce a dus la împrumuturi succesive la Petrolul și Concordia Chiajna. În acest sezon, Borța a avut doar patru apariții, ceea ce a făcut ca decizia de a-l elibera să fie una inevitabilă.

Cu toate acestea, Mihai Rotaru a avut cuvinte de apreciere pentru Borța, dar și pentru alți jucători ai echipei. Rotaru a evidențiat calitățile lui Mihai Căpățînă, mijlocașul central care a reușit să se impună recent pe postul de fundaș dreapta. „Căpățînă este un jucător extraordinar. Și dacă îl punem portar, își face treaba foarte bine”, a declarat Rotaru, subliniind versatilitatea și contribuția acestuia la performanțele echipei.

În contextul iminentei plecări a lui Borța, Universitatea Craiova pare să își reorienteze strategia pe piața transferurilor. Mihai Rotaru a indicat interesul clubului pentru Pyry Soiri, un nume care a atras atenția în SuperLigă. Florin Prunea, o altă voce respectată din fotbal, a descris transferul lui Soiri drept „cel mai bun transfer al iernii” în competiția menționată.

”Un fundaș foarte activ (n.r.- Soiri), campion de două ori cu Helsinki. Mister (n.r.- Ivaylo Petev) crede că ne poate ajuta. A fost o soluție pentru noi, e un jucător foarte motivat, care vrea să câștige ceva în continuare. Borța va pleca în iarna aceasta, deci mai aveam nevoie de un fundaș dreapta.

E un post unde vrem o concurență bună. Îl avem pe Vlădoiu. Chiar dacă a jucat acolo, Căpățînă nu e fundaș dreapta. E un jucător extraordinar. Și dacă îl punem portar își face treaba foarte bine”, a spus Rotaru, la emisiunea Digi Sport Special.

Așadar, în ciuda schimbărilor și ajustărilor din lot, Universitatea Craiova rămâne dedicată consolidării și optimizării echipei. Cu conducerea și suporterii la fel de determinați, viitorul pare promițător pentru „Leii” Craiovei în competițiile viitoare.

Foto: as.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri