Alexandru Mitriță, unul dintre cei mai talentați și apreciați jucători din fotbalul românesc, a revenit în vara anului 2023 la Universitatea Craiova, după ce a evoluat pentru echipe precum New York City, Al-Ahli și PAOK Salonic. Ajuns la vârsta de 29 de ani, acest atacant de bandă continuă să fie unul dintre pilonii de bază ai Universității Craiova și a atras atenția mai multor echipe importante.

Alexandru Mitriță are șanse mici să mai rămână la Universitatea Craiova

Chiar și Gigi Becali, cunoscutul finanțator al celor de la FCSB, s-a arătat interesat de situația lui Mitriță, însă acesta din urmă a refuzat categoric oferta. Cu un contract valabil până în vara anului 2026 și o cotă de piață evaluată la 3,2 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Mitriță se află într-o poziție puternică în ceea ce privește negocierile contractuale și transferurile.

Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, a fost întrebat despre viitorul lui Mitriță, iar acesta nu a ezitat să declare că jucătorii clubului pot pleca în cazul în care vor primi oferte convenabile. Rotaru a subliniat că echipa sa este pregătită să facă investiții semnificative pentru a-și menține și consolida poziția în fotbalul românesc și european.

”Dacă există o ofertă bună pentru jucători, vor pleca. Noi plecăm de la premisa că avem toți jucătorii cu noi. Pe poziția de număr 10 avem Houri și Mitriță. Trebuie să fii pregătit, să ai rezervă”, a afirmat Mihai Rotaru la Fotbal Club.

Universitatea Craiova oferă salarii de top

Cu toate acestea, Rotaru a adăugat că Universitatea Craiova se poate compara cu echipele din campionatele importante ale Europei în ceea ce privește remunerațiile, oferind exemple precum Turcia, Portugalia sau Spania. Totuși, acesta a exclus giganții din aceste campionate din comparația salariilor.

”Suntem 4 echipe care oferim salarii foarte bune. Putem spune că oferim salarii la nivelul Turciei, nu vorbim de Galatasaray, Fenerbahce sau Beșiktaș.

La fel și cu Portugalia, exceptând Sporting, Benfica, Porto, dăm salarii la nivelul lor. Putem să plătim salarii ca în La Liga, dar nu vorbim de primele șapte echipe.

Pentru jucători care pot să facă diferența, oferim salarii bune. L-am adus pe Mitriță, n-am putut să-i dăm un milion, dar e clar că n-a venit pe 150.000 de euro”, a declarat Mihai Rotaru, la ”Fotbal Club”.

În concluzie, viitorul lui Alexandru Mitriță la Universitatea Craiova rămâne sub semnul întrebării, iar posibilitatea unui transfer către o altă echipă din Europa nu poate fi exclusă. Cu atât mai mult cu cât interesul pentru el este în continuă creștere, iar finanțatorul Rotaru este deschis să discute ofertele care ar putea veni pentru acest jucător de excepție.

Foto: as.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.