Mihai Rotaru a vorbit pentru prima dată despre transferurile din această vară. Diferențele de abordare în ceea ce privește transferurile în fotbalul românesc sunt extrem de evidente atunci când analizăm strategiile a trei dintre cele mai importante cluburi ale țării.

Mihai Rotaru face noi transferuri la Universitatea Craiova

Universitatea Craiova, unul dintre cluburile cu un buget considerabil, a făcut o schimbare de optică sub conducerea patronului Mihai Rotaru. În timp ce în trecut acționarul clubului aducea jucătorii pe care îi considera necesari, acum, echipa managerială condusă de antrenorul Costel Gâlcă și colaboratorii săi este responsabilă de transferuri. Această schimbare indică o încredere crescută în abilitățile echipei tehnice și o dorință de a construi o echipă mai echilibrată și coerentă.

”Jucătorii îi aduce staff-ul. Vor fi 3-4, poate chiar 5 jucători care vor veni la echipă. Tot timpul trebuie sânge proaspăt. Vom avea o discuție săptămâna viitoare. A început să se lucreze pe ce înseamnă transferuri.

Din păcate, pentru România este mult mai greu. Jucătorii preferă să aștepte contracte mult mai bune. Chiar dacă au salariu foarte bun, preferă să aștepte”, a afirmat Mihai Rotaru la Fotbal Club.

Pe de altă parte, strategia clubului din Giulești este diferită. Aici, conducerea nu dorește ca jucătorii să fie aleși exclusiv de antrenor, de teama că acesta ar putea să își încheie contractul și să plece, lăsând clubul cu jucători neadaptați la viitoarele nevoi. Această abordare este menită să ofere clubului o stabilitate mai mare și să reducă riscul de a rămâne cu un lot de jucători nepotriviți în cazul unei schimbări de antrenor.

În ceea ce privește CFR Cluj, strategia este una diferită, în care antrenorul Dan Petrescu are un cuvânt hotărâtor în privința jucătorilor pe care îi aduce. În timp ce această abordare a avut succes în trecut, există și riscul ca clubul să fie dependent de preferințele și viziunea antrenorului, care poate fi influențată de factori temporari sau personali.

În fine, la FCSB, Gigi Becali este figura centrală în procesul de transferuri. Aici, deciziile privind aducerea de jucători sunt luate în mare parte de către patron, care alege fotbaliștii pe care îi consideră pot face performanță și sunt și interesați de un transfer în străinătate. Antrenorii lucrează cu materialele puse la dispoziție de club, fără a avea un rol semnificativ în alegerea jucătorilor.

Astfel, diferitele abordări în ceea ce privește transferurile reflectă viziunile și prioritățile diferite ale cluburilor, fiecare încercând să găsească echilibrul perfect între stabilitate, performanță și adaptabilitate la schimbări.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.