Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului Dinamo, a anunțat o schimbare fundamentală în abordarea și filosofia clubului alb-roșu, marcând un nou început pentru echipa care a trecut printr-un sezon dificil.

Sezonul precedent a fost unul de cumpănă pentru Dinamo, echipa salvându-se de la retrogradare in extremis. Victoria crucială obținută pe „Arc” împotriva UTA, combinată cu rezultatele favorabile de pe stadioanele din Voluntari, Craiova și Botoșani, a asigurat „câinilor” un baraj cu Csikszereda. În manșa tur a barajului, Dennis Politic a fost eroul echipei, marcând două goluri decisive care au cimentat locul lui Dinamo în prima ligă.

Andrei Nicolescu: „Pentru prima oară după foarte mulți ani, vrem să construim”

Andrei Nicolescu a subliniat că filosofia clubului se îndreaptă acum către temeinicie și construcție pe termen lung.

„Ne-am asumat o revoluție în această vară la Dinamo. Pentru prima oară după mulți ani, vrem să construim, nu doar să peticim pentru a mai supraviețui o jumătate de sezon sau unul întreg. Sper să fi fost inspirați în alegeri, iar această construcție sperăm să fie temeinică și să se vadă încă din acest an, mai ales în ceea ce îi privește pe copiii pe care i-am transferat.

Vrem să mai aducem încă trei jucători, asta pentru a stabiliza efectivul, nu vrem să trecem prin ce am trecut în sezonul trecut. Plafonul salarial este bun, același din finalul sezonului trecut”, a spus Andrei Nicolescu la podcastul „Tare de tot cu Viorel Grigoroiu”.

În această nouă eră, Dinamo se concentrează pe jucători tineri de perspectivă. Printre noile achiziții se numără Cătălin Cîrjan, Adrian Caragea, Alexandru Roșca, Răzvan Pașcalău și Raul Rotund. Acești jucători aduc un suflu proaspăt și o energie nouă echipei, fiind considerați pietre de temelie pentru viitorul clubului.

„Nu am fost mulțumiți de ceea ce s-a întâmplat în stagiuna precedentă, însă a doua zi după barajul cu Csikszereda «am tăiat pisica în doua». Am pus pe hârtie toate problemele, apoi am început să luăm decizii, nu puteam să continuăm așa. Este o revoluție pe toate planurile: jucători, staff, structura organizațională.

În momentul în care Rapid l-a transferat pe Cîrjan, am declarat că va fi cea mai bună mutare a giuleștenilor. Eu cred foarte mult în el, poate o să mă faceți nebun, însă încrederea pe care noi i-o dăm va fi răsplătită în teren.

Nu ne-am înțeles rapid cu el. A existat o frică. Nu voia să repete sezonul de la Rapid, însă a discutat cu Kopic și a semnat. Raul Opruț este cel mai bun fundaș stânga pe care România îl are la dispoziție”, a mai spus „boss”-ul formației alb-roșii.

Pe lângă tinerii talentați, Dinamo l-a adus și pe Raul Opruț, un fundaș stânga de la Kortrijk, care a fost împrumutat la Hermannstadt în sezonul trecut. Opruț este văzut ca un jucător de valoare, capabil să întărească defensiva echipei și să aducă stabilitate în linia de fund.

”Revoluția nu poate fi făcută doar cu tinerii de perspectivă, trebuie să îi ajutăm. În acest sens vor mai fi aduși încă trei jucători, toți străini. Piața din România nu ne-a oferit opțiuni reale, doar unele pe care nu le puteam accesa, adică jucători de la FCSB, Rapid, CFR sau Craiova.

Jucătorii străini vor fi de o valoare certă, rolul acestora fiind de o valoare certă. Vrem să dublăm mai multe posturi. Spre sfârșitul perioadei de transferuri, s-ar putea să mai apară piste. Mă refer la jucători care așteaptă transferuri mai bune, dar probabil să se reorienteze. Vrem să ne batem la play-off, dar nici locul șapte nu ar fi o tragedie”, a conchis Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo.

Cu o nouă filosofie centrată pe construcție și temeinicie, Dinamo începe un capitol nou și promițător. Sub conducerea lui Andrei Nicolescu, clubul pare decis să-și refacă identitatea și să se îndrepte către succes pe termen lung, bazându-se pe o generație tânără și talentată de jucători.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.