Banciu critică în stilul său caracteristic. Recent, Gigi Becali a susținut că a intervenit pe lângă Florentin Pandele pentru a-l numi pe scriitorul Radu Paraschivescu în funcția de manager la FC Voluntari. În ciuda insistențelor patronului de la FCSB, Paraschivescu a recunoscut că a fost contactat, dar a refuzat categoric oferta. Această situație a generat o reacție caracteristică din partea controversatului om de televiziune, Radu Banciu.

Radu Banciu îl critică pe Radu Paraschivescu

Conform ziare.com, Radu Banciu îl consideră pe Paraschivescu vinovat pentru întreaga discuție, argumentând că simpla participare a scriitorului la emisiuni în care Gigi Becali este invitat reprezintă un semn rău. Banciu sugerează că faptul că Paraschivescu a fost luat în calcul pentru această poziție arată o problemă mai profundă.

„Gigi Becali il considera pe ala ca e atat de docil sau de prostovan ca el chiar credea ca asta se va duce la Voluntari. Bineinteles ca ala a refuzat. Dar, cum sa te sune Gigi? Inteleg, mai discutai cu el la televizor, asa mai intra si cand eram eu. Vorbea cu Chican sau cu Mironica, aia erau niste yesmani, si ei si Ioana Cosma, faceau de ras si PRO Tv-ul si presa.

Marii jurnalisti, de dragul lui Gigi Becali, prostul natiunii, faceau orice. Ar fi facut orice sa nu il piarda pe Gigi.Gigi avea toata media, unu nu il mai injura in afara de mine. Dar, asa cum era el, prost ca noaptea si vai de mama lui, pe mine nu m-a sunat niciodata Gigi Becali. Dvs (n.r. – Radu Paraschivescu) nu aveti capacitatea sa o priviti asa, dar va explic eu, Este lamentabil pentru un om din elita societatii sa fie vazut in asemenea hal de un dobitoc”, a susținut Radu Banciu în emisiunea sa.

Revenind la subiect acesta a adăugat într o altă zi că:“Pe mine nu ma suna nimeni niciodata sa ma puna la Voluntari ca pe prostul de Paraschivescu. Asta e diferenta”.

Această situație a pornit de la intervenția lui Gigi Becali, cunoscut pentru încercările sale de a influența diverse aspecte ale fotbalului românesc. Deși Becali a afirmat că a dorit să-l aducă pe Paraschivescu la FC Voluntari, scriitorul a respins imediat oferta, preferând să rămână departe de lumea fotbalului administrativ.

Reacția lui Radu Paraschivescu

Radu Paraschivescu a confirmat că a fost contactat de Gigi Becali, dar a subliniat că nu are niciun interes să devină manager la FC Voluntari. Scriitorul a explicat că preferă să se concentreze pe cariera sa literară și pe activitățile curente, evitând implicarea în fotbalul românesc, cunoscut pentru numeroasele sale controverse.

„Într-o intervenție telefonică la Fanatik, patronul FCSB minte fără strop de rușine. Personajul, cu care refuz să intru în dialog din 2008, afirmă la emisiunea lui Horia Ivanovici că l-aș fi rugat să mă ajute să ajung manager la FC Voluntari. În realitate, a fost exact pe dos. Personajul m-a sunat ca să-mi facă această propunere, pe care evident că am refuzat-o. «O să vă sune și finul», a insistat personajul. «O să-i răspund la fel», am spus.

Nu știu dacă personajul poate produce dialogul nostru, spre a vedea cine minte. Eu pot. Să nu uităm că e un vorba de un ins care și-a pus guler ghipsat ca să iasă mai devreme din închisoare. Și care, din același motiv, a «scris» cinci «cărți», deși singur afirma că «de la citit îmi lăcrimează ochii, m-ai înțeles»?”, a scris Radu Paraschivescu pe pagina personală de Facebook după declarațiile lui Gigi Becali.

Criticile lui Banciu

Radu Banciu, cunoscut pentru stilul său direct și adesea polemic, nu a ezitat să-l critice pe Paraschivescu. Acesta a subliniat că participarea scriitorului la emisiuni alături de Becali contribuie la legitimizarea acestuia și creează situații de genul celei discutate. În opinia lui Banciu, simpla considerare a lui Paraschivescu pentru poziția de manager reflectă o problemă serioasă în modul în care se fac numirile în fotbalul românesc.

Controversa generată de oferta lui Gigi Becali către Radu Paraschivescu și reacția lui Radu Banciu subliniază încă o dată complexitatea și tensiunile din fotbalul românesc. Deși Paraschivescu a refuzat categoric implicarea sa în managementul unui club de fotbal, discuțiile și reacțiile stârnite de această situație arată cât de influent și controversat rămâne Gigi Becali în peisajul sportiv din România.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.