Într-o declarație provocatoare, fondatorul Microsoft, Bill Gates, profețește că lumea actuală se va schimba în mod radical în următorii 5 ani, sub influența unei revoluții tehnologice. Potrivit MSN, Gates susține că toate marile companii investesc în proiecte de Inteligență Artificială (IA) pentru a crea un „asistent personal” care va deveni omniprezent în viețile noastre, facilitând nu doar sarcinile zilnice, ci și procesul decizional.

1. O Viață Fără Bariere Software – Bill Gates

Bill Gates prevede că peste cinci ani, conceptul de sisteme de operare sau platforme software precum Windows, macOS, Linux, iOS sau Android nu va mai fi o preocupare pentru utilizatori. Agenții personali vor acționa ca și cum ar fi sisteme de operare în sine, eliminând necesitatea utilizării diferitelor aplicații pentru diferite sarcini. Utilizatorii vor putea comunica direct cu dispozitivele lor, simplificând experiența utilizatorului și transformând modul în care interacționăm cu tehnologia.

2. Cască în Ureche: Poarta de Comunicare cu Agenții

– Bill Gates

Un alt aspect important al viziunii lui Gates este modul în care vom interacționa cu acești agenți personali. El sugerează că căștile pentru urechi vor deveni instrumentul principal de comunicare, facilitând conversațiile cu agenții noștri personali. Aceste căști vor fi prezente în mare parte a timpului, permițând agenților să ne anunțe informații utile sau să ne ajute în diverse activități cotidiene, cum ar fi înțelegerea unui accent sau oferirea de informații importante.

3. Implicarea Agenților în Relațiile Personale – Bill Gates

Gates anticipează că agenții personali nu se vor limita doar la sarcini practice, ci vor deveni implicați în sfera relațiilor personale. Agenții vor putea gestiona evenimente importante, cum ar fi aniversările prietenilor, oferind sugestii de cadouri și chiar efectuând achiziții în numele nostru. Cu ajutorul acestor agenți, planificarea întâlnirilor cu prietenii sau rezolvarea problemelor personale va deveni mai eficientă, iar comunicarea între agenți pentru găsirea unor momente potrivite devine o posibilitate reală.

4. Terapie Personalizată: Agenții ca Terapeuți

– Bill Gates

Una dintre predicțiile mai îndrăznețe ale lui Gates este că agenții noștri personali ar putea îndeplini și rolul de terapeuți personali. Într-o eră în care accesul la terapie este limitat, acești agenți ar putea oferi un suport constant și personalizat, diminuând simptomele precum anxietatea. Exemple precum Wysa și Youper, care oferă terapie prin intermediul chatboturilor, indică deja o direcție în care inteligența artificială poate satisface nevoi umane reale.

În concluzie, Bill Gates prezintă o viziune captivantă a viitorului, în care agenții personali devin o extensie a noastră și influențează în mod semnificativ modul în care interacționăm cu lumea. Revoluția tehnologică preconizată ar putea aduce schimbări semnificative în modul nostru de viață, eliminând barierele tehnologice și oferind suport în domenii precum planificarea, comunicarea și chiar sănătatea mentală.

Foto: nytimes.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.