Boala Kavasaki face ravagii la copii. Este declanșată de coronavirus?

1

Boala Kavasaki, este o maladie rară, care afectează puternic copii. Medicii din Marea Britanie și Italia au descoperit că noul coronavirus duce la declanșarea acesteia.

Boala Kawasaki este o vasculită – leziune vasculară inflamatorie – multisistemică acută febrilă, diagnosticată în 80% dintre cazuri la copii cu vârsta sub 5 ani. Boala, răspândită mai ales în estul Asiei, este declanșată deseori de o infecție virală, conform 360medical.ro.

Cazuri crescute de boala Kavasaki

Medicii din Marea Britanie și Italia au raportat cazuri crescute la copii cu această boală după apariția virusului Covid-19. Italienii au anunțat că mulți dintre copii au vârste până la 9 ani.

Micuții prezintă inflamarea mai multor organe, cu simptome asemănătoare gripei. Unii dintre ei, dar nu toți, au fost testați pozitiv cu coronavirus. Mulți au simptome gastrointestinale – dureri de burtă, vomă, diaree – și inflamații al inimii, iar testele de sânge dau rezultate anormale.

Medicii spun că acestea sunt semne că organismul este copleșit în lupta cu infecția. Aceste cazuri au nevoie de tratament de urgență, arată alerta trimisă doctorilor.

Am observat aceste manifestări în ultimele zile. Am rugat experții să trateze acest lucru ca pe o urgență, a declarat Stephen Powis, director în cadrul Sistemului național de Sănătate.

Doctorii din Italia au luat legătura cu omologii din Spania și Portugalia, care au recunoscut că fenomenul este real și îngrijorător.

Unii copii prezentau simptome asemănătoare șocului septic și iritații pe piele, genul de simptome pe care le vezi la șocul toxic sau la boala Kawasaki (care afectează vasele de sânge și inima). Dar, în general, copiii sunt mai rezistenți la infecții pulmonare cauzate de coronavirus, iar numărul celor care ajung la terapie intensivă este relativ mic, a afirmat dr. Nazima Pathan, medic pediatru în Cambridge.

Medicii italieni au rugămintea ca toți omologii lor din alte țări să raporteze aceste cazuri pentru a vedea dacă este o legătură între boala Kavasaki și noul coronavirus.

Comentarii Facebook
1 comentariu
  1. […] de coronavirus a făcut ravagii în întreaga lume, iar datele oficiale de la OMS sunt îngrijorătoare. Un […]

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri