Remdesivir, tratamentul împotriva Covid-19 a ajuns în România

0

Remdesivir, ultimul tratament apărut împotriva virusului Covid-19 a ajuns și în România. Medicamentul este folosit la pacienții infectați cu coronavirus, din Timișoara.

Remdesivir a fost aprobat și în SUA ca tratament împotriva virusului ucigaș din China. Pacienții tratați cu acest medicament se vindecă mai repede, în 11 zile, spre deosebire de ceilalți care își revin în 15 zile, iar rata de mortalitate scade considerabil.

La nivel mondial sunt diferite încercări în terapia pentru COVID-19Sunt studii clinice în diferite faze cu diferite scheme terapeutice, sunt tot felul de molecule noi sau unele care au fost folosite în terapii pentru alte afecțiuni care se încearcă în COVIDRemdesivir e unul dintre acestea. SUA are o experiență mai mare, iar studiile clinice arată o eficiență sporită față de celelaltate. Depinde și de țara care face studiulChina zice că nu a avut rezultate foarte bune cu Remdesivir, ei au rezultate mai bune cu produsele lor. E și un război economic, a declarat pentru Digi24 medicul Virgil Musta, șef secție boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Tratamentul nu are efecte adverse severe și a fost aprobat în toată Europa. Totodată, Remdesivir a fost folosit și pentru tratarea Ebola, iar rezultatele au fost îmbucurătoare.

Europa a acceptat această terapie compasionalăȘi spitalul nostru a primit mai multe doze din acest medicament compasional pentru a fi administrat pacienților noștri cu forme severe de boală.

E un antiviral care a fost folosit în diferite patologii, inclusiv Ebola, cu efecte bune sau mai puțin bune, studiile sunt contradictorii și acoloDar a fost folosit pentru forme severe și critice pentru pacienții COVID, iar clinic, cei care au studiat această patologie au arătat o evoluție foarte bunăDupă administrare, starea generală s-a îmbunătățit mulți dintre pacienți care au fost chiar critici au depășit această fază.

Remdesivir intră în protocolul național de terapie, ca și terapie compasională. Asta înseamnă că firma producătoare va da acest medicament pe niște criterii pe care le stabilește firma respectivăExistă în protocolul național Remdesivir, ca medicație compasională, a adăugat Musta.

Agenția Națională a Medicamentului a anunțat că în România au ajuns 30 de doze din acest tratament. El va fi împărțit și la pacienții din Iași și București.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri