Cât a băut Florin Cîțu în SUA? Ce alcoolemie a avut Florin Cîțu?

0

Premierul României, Florin Cîțu, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre evenimentul din Statele Unite ale Americii când a fost prins de polițiști băut la volan. Drept urmare, acesta a petrecut 48 de ore după gratii și a plătit o amendă usturătoare, fiind nevoit să-și vândă mașina și să facă un împrumut în bancă.

Cât a băut Florin Cîțu?

Florin Cîţu a mărturisit că a băut bere la ziua unui coleg, însă nu mult fiindcă nu ține la băutură. În niciun caz nu au fost 7-8 beri cum s-a vehiculat.

Era sâmbătă, era 3 decembrie (ziua de 3 decembrie 2000 a fost într-o duminică – n.r.). Fusese ziua colegului meu de cameră, de acolo veneam. Am băut cât să depășesc limita legală, a declarat premierul.

După acest eveniment, Florin Cîțu a trebuit să urmeze niște cursuri obligatorii, potrivit legilor în vigoare din SUA, pentru cei care au fost prinși cu alcool la volan și a precizat că o astfel de faptă nu este considerată infracțiune ca la noi și că nu a avut nicun drept suspendat. Florin Cîțu a precizat că, după un an s-a angajat la Banca Națională a Noii Zeelande și nu a avut niciun fel de problemă din cauza episodului din SUA.

Ce alcoolemie a avut Florin Cîțu?

Premierul Florin Cîțu a fost prins băut la volan în SUA acum 20 de ani. Sindicatul Europol a dezvăluit acum cât de mare era alcoolemia politicianului, în momentul în care a fost oprit de polițiști. Potrivit playtech.ro, alcoolemia lui Cîțu era de era de 0,161 (BAC).

Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Cîțu, premierul României, la momentul în care a fost prins conducând în SUA:

– aprox 1 litru de tărie (whiskey, vodcă); sau- aprox 5 sticle (750 ml) de vin; sau – foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore.

Fapta săvârșită de Florin Câțu nu este sub nicio formă o „simplă contravenție”, așa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracțiune. În rest, noi să fim sănătoși, că din beție ne trezim cu toții, a scris Sindicatul Europol pe Facebook.

Foto: playtech.ro și observatornews.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri