Tensiunile dintre Antena Group și celebra trupă de chefi formată din Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea ating noi culmi, în urma deschiderii unor acțiuni legale în instanță. Potrivit datelor obținute de Paginademedia.ro de pe Portalul Instanțelor de Judecată, Antena Group a depus noi procese marți, pe 12 martie, vizând fiecare dintre cei trei chefi, precum și soția lui Florin Dumitrescu, Cristina Sima Dumitrescu.

Aceste acțiuni distincte au ca obiect „pretenții”, indicând o continuare a disputei dintre cele două părți. Conflictul escaladează în urma declarațiilor aspre făcute recent de Dumitrescu și Scărlătescu la adresa Antenei Group. Încă de acum trei săptămâni, Florin Dumitrescu anticipa posibilitatea unui nou proces intentat de Antena Group, menționând dificultățile întâmpinate în exprimarea liberă a opiniilor sale.

„Sunt foarte multe chestii de clarificat şi sunt multe aspecte pe care nu le pot clarifica fără să fiu apoi acuzat de cine ştie ce. În condiţiile în care mă aflu acum, cu procesul pe rol, cu ameninţări de la avocat, cred că nici ameninţări nu pot să spun, cu notidicările pe care le tot primesc de la avocaţii fostului trust cu care am colaborat. E sensibilă povestea.

Mi se pare că e aşa într-o zonă din asta super gri în care eu, ca persoană, mi-am pierdut dreptul la liberă exprimare, mi-am pierdut dreptul de a fi cine sunt, mi-am pierdut toate drepturile posibile, doar pentru că am semnat un contract. E un pic dubios şi un pic cam greu de dus.

Ca să ştiţi, să înţelegeţi situaţia prin care trec, am două procese pe rol. În civil. Pentru, să spunem aşa, interpretarea unor clauze din contract.

Interpretare pe care o va decide judecătorul de partea cui este dreptatea, de partea angajatorului sau de partea mea.

Nu pot nici să reacţionez public la băţul băgat prin gard de diverşi oameni sau diverse articole. Bă, dar începe să deranjeze un pic. Şi de-aia spun: Dumnezeu e sus şi vede. Şi tot răul ăsta pe care îl fac unii oameni, gratuit şi din simplă răzbunare se va întoarce împotriva lui.

Eu, personal, vă spun sincer, timp de nouă ani de zile am crezut că am lucrat într-un loc mişto şi mi-am dedicat aceşti ultimi nouă ani cu speranţa că fac bine. Bă, s-au şters cu buretele. Nouă ani de zile eu n-am existat din punct de vedere profesional. Şi atunci ce fac? Nu stau eu liniştit lângă familia mea?

Un timp pe care l-am pierdut efectiv departe de ei cu compromisurile toate pe care le-am făcut de-a lungul vremii. Compromisuri de care habar nu aveţi niciunul dintre voi la ce compromisuri am fost „supus”, să zicem, doar pentru că aveam un contract semnat.

Nu ştiu cât o să mă coste chestia asta, poate încă un proces, dar cine ştie, că libertatea de exprimare se pare că e doar de o anumită tabără, nu o avem toţi. Şi în orice caz nu o avem toţi egală”, a spus Florin Dumitrescu, pe 22 februarie.

Cătălin Scărlătescu, convins că se va face dreptate

La rândul său, Cătălin Scărlătescu a făcut dezvăluiri explozive pe 12 martie, într-un interviu pentru ziarul cancan.ro, afirmând că el și colegii săi nu au primit plățile cuvenite pentru sezonul 12 al emisiunii „Chefi la Cuțite”, încheiat în toamna anului 2023.

„Există viaţă în continuare, nu murim. Nu Antena ne-a făcut pe noi. Noi trei am făcut Antena mare. Când am ajuns eu în Antenă, nu era aşa mare rating.

Cred că nu sunt primul din Antena 1 care a plecat fără bani, dar vor plăti pentru că ei au încasat pentru sezonul 12 de la alţii şi mi-au oprit din bani. O să plătească pentru treaba asta.

Sunt nişte băieţi acolo care încă se mai cred în epoca de piatră. Cred ei că pot să facă rău oamenilor. Bătrânul Voiculescu încă nu s-a trezit să vadă ce a lăsat în urmă acolo. Gândiţi-vă doar anul trecut câte vedete le-au plecat.

Este cineva acolo care vrea răul Antenei. Vă spun sincer. Eu nu am vrut să plec de la Antena 1 niciodată. Am fost forţaţi pentru că, după 9 ani de colaborare, n-au avut bunul simţ să înţeleagă ce vrem noi. S-au trezit ei aşa că sunt stăpâni.

Gândiţi-vă… au plecat Bendeac, am plecat noi trei, a plecat Cosmin Seleşi, a plecat Dan Negru şi mai câţi de la Observator, de la Antena Stars. Să faceţi o listă să vedeţi câţi oameni de valoare au plecat de acolo, noi fiind cei mai puţini valoroşi. Şi o să mai plece. Atitudinea asta nu poate să ducă la un lucru bun. Eu nu pot să blamez pe cineva, doar sistemul lor ciudat.

Când o să se trezească Voiculescu şi o să vadă ce jaf au făcut ăia din televiziunile lui… unii care se cred oameni de televiziune. Vi se pare normal să plece atâţia? Cum să nu te înţelegi cu cei trei chefi care ţi-au adus cel mai mare rating din istoria Antenei 1.

În discuţiile noastre, niciodată nu s-a pus problema de bani. Nu s-a ajuns la vreo negociere. Era vorba doar de timp”, a declarat Cătălin Scărlătescu pentru sursa citată mai sus.

Paginademedia.ro a solicitat o declarație din partea Antena Group cu privire la aceste noi procese, însă, până la momentul publicării acestui articol, nu a fost primit niciun răspuns oficial.

Această serie de acțiuni legale marchează un nou episod într-un conflict ce pare să nu se stingă curând. Antena Group a intentat inițial câte două procese pe numele fiecărui chef la sfârșitul anului 2023, având ca obiect „obligarea la executarea contractului de prestații artistice”.

Ulterior, alte acțiuni au fost deschise pe 8 decembrie, tot câte una pentru fiecare chef, cu obiectul „pretenții”, sub materia „litigii cu profesioniști”.

În acest context tensionat, evoluția situației rămâne de urmărit, pe măsură ce părțile implicate continuă să își facă valabile interesele în fața instanțelor de judecată.

Sorin Bontea s-ar putea întoarce la Chefi la Cuțite?

Antena 1 i-a acționat în instanță pe Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu pentru că nu și-au respectat contractul. Drept urmare, au fost tot felul declarații în spațiul public.

Singurul care a ales să păstreze tăcerea a fost Sorin Bontea. De altfel, după scandal acesta a continuat să mai apară la Antena 1, oferind un interviu despre America Express. Avocații lui l-au sfătuit să nu comenteze nimic pe subiect.

De altfel, sunt ceva șanse ca chef Sorin Bontea să revină la Antena 1 în perioada următoare, dacă situația procesuală se complică. Rămâne de văzut.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.