Ce a făcut Iisus Hristos de la Înviere până la Înălțare?

0

Iisus Hristos este centrul religiei creștine. Adepții creștinismului consideră că fiul lui Dumnezeu s-a sacrificat pentru mântuirea omenirii, o dovadă supremă de iubire. Potrivit Bibliei, Iisus Hristos a făcut multe lucruri importante de la Înviere până la Înălțarea sa la cer. Iată câteva dintre cele mai semnificative:

  1. S-a arătat ucenicilor săi: După Înviere, Iisus s-a arătat ucenicilor săi, încurajându-i să-și continue lucrarea și dăruindu-le Duhul Sfânt.
  2. A discutat cu ucenicii săi: În timpul aparițiilor sale, Iisus a discutat cu ucenicii săi despre Împărăția lui Dumnezeu și a lăsat învățături importante.
  3. A mâncat cu ucenicii săi: Iisus a mâncat cu ucenicii săi pentru a-i convinge că este viu și că a înviat cu adevărat.
  4. A dat ucenicilor săi misiunea de a propovădui: Înainte de a se înălța la cer, Iisus le-a dat ucenicilor săi misiunea de a merge în toată lumea și de a propovădui Evanghelia.
  5. S-a înălțat la cer: În cele din urmă, Iisus s-a înălțat la cer, înaintea ochilor ucenicilor săi, binecuvântându-i și promițându-le că se va întoarce într-o zi.

În această perioadă, Iisus Hristos a întărit credința creștinilor, a pregătit ucenicii săi pentru misiunea lor și a arătat tuturor că moartea nu este sfârșitul, ci că există o viață după moarte, în Împărăția lui Dumnezeu

Ce se întâmplă cu omul după ce moare în tradiția creștină?

În tradiția creștină, credincioșii cred că sufletul omului supraviețuiește morții și merge într-un loc numit Rai sau Împărăția lui Dumnezeu, unde se bucură de prezența lui Dumnezeu și a sfinților. În această lume veșnică, credincioșii sunt eliberați de suferință, boală și moarte, trăind în pace și armonie cu Dumnezeu.

Pe de altă parte, cei care nu cred în Dumnezeu sau care nu au trăit în conformitate cu principiile creștine sunt condamnați la chinul veșnic într-un loc numit Iad. Iadul este descris ca un loc de întuneric și de suferință, unde oamenii sunt despărțiți de Dumnezeu și de iubirea sa.

În general, creștinii cred că destinul veșnic al omului depinde de alegerea sa de a trăi conform principiilor creștine în timpul vieții sale, iar moartea este doar o trecere către o lume veșnică, în care fiecare este răsplătit sau pedepsit în funcție de faptele sale.

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri