Ce a spus Klaus Iohannis despre scandalul dintre PNL și USR-PLUS?

0

Klaus Iohannis a intervenit public după războiul total dintre PNL și USR-PLUS. Premierul Florin Cîțu a vrut cu orice preț să aprobe planul de dezvoltare locală „Anghel Saligny” și l-a demis pe Ion Stelian, ministrul Justiției, fiindcă nu a dat avizul necesar. Drept urmare, liderii USR-PLUS îl vor plecat de la Cotroceni pe Cîțu și se pregătesc de o moțiune de cenzură împreună cu AUR.

Ce a spus Klaus Iohannis despre scandalul dintre PNL și USR-PLUS?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că ceea ce face USR-PLUS nu este normal și faptul că s-au aliat cu un partid extremist (n.r. AUR) va avea repercursiuni pe termen lung.

Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.

Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.

Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.

Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială.

Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin. Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație, a declarat președintele.

Ce spune USR-PLUS?

De partea cealaltă, liderii USR-PLUS au reacționat prin vocea purtătorului de cuvânt, Ionuț Moșteanu, care îi propune președintelui un dialog la masa negocierilor însă fără Florin Cîțu.

Ar fi fost bine ca președintele să intervină de miercuri în această criză, sau de fapt înainte să se întâmple. A avut o altă ocazie și joi când a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion.

Eu sper că va fi mai implicat de acum încolo, că va interveni mai rapid și că va ajuta la refacerea acestei coaliții de dreapta. Coaliția nu poate sta într-un singur om, în Florin Cîțu, care și-a dovedit incapacitatea de a conduce un guvern de coaliție, a afirmat Ionuț Moșneanu la Digi24.

Foto: presidency.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri