Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai titrați sportivi din România. Cariera acestuia este una impresionantă, gimnastul reușind să câștige, în cei peste 20 de ani de activitate, nu mai puțin de 300 de medalii, 31 dintre acestea fiind titluri obținute la marile competiții: 3 medalii la Olimpiade, 18 la  Europene și 109 medalii la Mondiale.

Ce avere are Marian Drăgulescu?

Pentru Marian Drăgulescu gimnastica nu a avut niciun secret. Tot ceea ce și-a propus în plan sportiv acesta a reușit să câștige. Munca până la epuizare a dat rezultate, iar în plan financiar lucrurile par a se fi așezat pe un făgaș normal.

Marian Dragulescu cÎn anul 2006, sportivul s-a mutat într-un apartament evaluat la 100.000 de euro, după ce a stat 18 ani în chirie. După ce s-a mutat, în anul 2012, la clubul Dinamo București, gimnastul a făcut publică prima sa declarație de avere. Potrivit acesteia, Marian Drăgulescu avea două terenuri în localități din județul Ilfov, în timp ce salariul de la clubul Dinamo era de 2.000 de lei pe lună. Dar, din ce trăiește sportivul român?

Din salariu, din primă și din competiții. Contractele sunt confidențiale, deci nu aș putea spune o sumă, pot spune doar premiile care se oferă la competiții. Spre exemplu, la Cupe Mondiale avem 1.000 de dolari pentru medalia de aur, la Campionatul European, cred că e undeva la 8.000 de euro la medalia de aur, iar la Campionatul Mondial e la 12.000-13.000 de euro.

Cea mai mare competiție, la Jocurile Olimpice, medalia de aur e în valoare de 70.000 de euro.(…) Banii pe care-i primesc lunar, exceptând competițiile, sunt undeva spre 2.000 de euro, a spus gimnastul Marian Drăgulescu în emisiunea „40 de întrebări” cu Denise Rifai.

marian dragulescuAșadar, Marian Drăgulescu se poate lăuda cu o avere bunicică, având în vedere toate medaliile pe care le-a câștigat de-a lungul carierei. Ba mai mult, sportivul a recunoscut câți bani a strâns, de-a lungul anilor din medalii.

De-a lungul anilor, adunate toate medaliile, undeva la 500.000 – 600.000, poate chiar 700.000 de euro. Am fost un sportiv norocos pentru că eu în fiecare an câștigam medalii, ba erau la Europene, ba erau la Mondiale. Este o sumă mare, dar dacă o întindem pe 20 de ani, nu e o sumă mare (…)

Nici nu am investit. Mi-am luat telefoane, mașini, pe care le-am schimbat de vreo trei ori, investiții proaste. Dar, una peste alta, sunt mulțumit. Am reușit să-mi fac o casă, am o mașină, sunt sănătos, a spus Marian Drăgulescu pentru sursa citată mai sus.

Ba mai mult, se pare că Marian Drăgulescu va participa la show-ul Survivor de la Pro TV, care va începe în luna ianuarie 2022. Aici, premiul cel mare este de 100.000 de euro, însă concurenții vor fi plătiți pentru fiecare săptămână regește.

Foto: alexlukita.com, romanialibera.ro și elitaromaniei.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.