EMAG, cel mai mare retailer online din România, pregătește o nouă experiență de cumpărături pentru clienții săi în cea de-a 13-a ediție a celebrului Black Friday, care are loc pe 10 noiembrie. În acest an, eMAG a pregătit reduceri de peste 398 de milioane de lei și își propune să înregistreze vânzări de 680 de milioane de lei în această zi specială. Cu toate că Black Friday durează doar o zi, pregătirile pentru eveniment încep cu aproape un an înainte, pentru a asigura cele mai atractive oferte pentru clienți.

Black Friday la eMAG

Un aspect esențial al pregătirilor este negocierarea contractelor anuale cu furnizorii, care începe imediat după încheierea evenimentului din anul precedent. Tudor Manea, CEO-ul grupului eMAG, a subliniat că obiectivul este de a obține volume mari de produse la prețuri mai avantajoase. Astfel, o parte semnificativă din discounturile obținute de eMAG de-a lungul anului sunt alocate acestei zile speciale. Ca rezultat, reducerile aplicate de eMAG variază între 35-40%, cu posibilitatea de a ajunge la un impresionant 70% la produsele din categoriile haine, îngrijire personală și accesorii de telefoane.

Desigur, Black Friday nu este doar o zi de cumpărături, ci și o oportunitate de a atrage noi clienți către platforma eMAG. Deși comerțul online reprezintă aproximativ 10% din piața totală de retail din România, eMAG vede acest eveniment ca o șansă de creștere considerabilă, aducând clienți noi în număr semnificativ.

Tudor Manea a subliniat importanța evenimentului pentru eMAG, precizând pentru economica.net: „Noi am pornit acum 13 ani ziua de Black Friday ca un eveniment din care ne doream să fie un motor de creștere al comerțului online, să arătăm că în comerțul online poți să cumperi orice și poți să o faci la prețuri mai bune decât în comerțul offline. Având în vedere că în România comerțul online este undeva la 10%, pare că mai avem de lucru. Așadar, în continuare ne dorim să investim în acest eveniment.”

Ce produse sunt reduse de Black Friday?

De asemenea, eMAG încheie parteneriate cu companii care împărtășesc aceeași viziune și mindset, aducând în ofertă produse speciale, cum ar fi vouchere pentru bilete de avion sau mașini. Această abordare este menită să ofere clienților o gamă variată de opțiuni în timpul Black Friday.

Un aspect interesant al Black Friday eMAG în România este alegerea datei. În timp ce în Statele Unite evenimentul are loc în ultima zi de vineri din noiembrie, în România data este determinată de sărbătorile locale. Compania a încercat inițial să păstreze data asemănătoare cu Ziua Recunoștinței, dar a fost nevoită să ajusteze pentru a se potrivi obiceiurilor locale.

„Noi am început Black Friday în aceeași zi ca în SUA, de Ziua Recunoștinței, dar ne-am dat seama că în România avem Sfântul Andrei și 1 Decembrie și în acele zile, chiar dacă noi ne forțam împreună cu echipele de curierat și voiam să ieșim să livrăm, nu găseam clienții,” a explicat Tudor Manea.

De asemenea, alegerea datei pentru Black Friday eMAG în România ține cont de logistică și de dorința de a livra produsele către clienți înainte de perioada de zile libere, care începe pe 30 noiembrie și 1 decembrie. Compania caută să ofere cel puțin 14 zile pentru livrări, astfel încât să respecte promisiunea de a ajunge la clienți înainte de sărbători, când aceștia părăsesc orașele. Astfel, eMAG își propune să trimită toate comenzile de Black Friday 2023 până pe 24 noiembrie.

Interesul pentru Black Friday rămâne ridicat, conform studiilor interne ale eMAG. Intenția de cumpărare a consumatorilor este în creștere, ajungând la 57% în acest an, iar bugetul planificat pentru cumpărături crește cu 11% față de anul precedent, ajungând la 2.855 de lei în medie. Categoriile de produse cele mai căutate includ televizoare, produse electrocasnice mici, haine, telefoane mobile și frigidere. Cu 71% din ofertă la cel mai bun preț din an, Black Friday rămâne un eveniment important pentru eMAG și pentru consumatorii din România.

Foto: revistamagazin.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.