Ce s-a întâmplat cu mama lui Iisus Hristos, după ce acesta a Înviat?

0

Nu există informații clare și concludente în Noul Testament despre soarta avută de Fecioara Maria, mama lui Iisus, după Înviere. În ultima sa mențiune în Biblie, ea apare învățând alături de ceilalți discipoli la Cina cea de Taină, înainte de răstignirea lui Iisus.

Unele tradiții și legende medievale afirmă că Maria ar fi fost dusă în afara țării de către apostolul Ioan și ar fi murit acolo, dar acestea nu sunt bazate pe surse istorice sau biblice fiabile.

În general, este important să subliniem că Noul Testament se concentrează pe învățăturile și acțiunile lui Iisus și pe impactul acestora asupra discipolilor săi și a primei comunități creștine. De aceea, informațiile despre familia lui Iisus sunt limitate și nu sunt prezentate în detaliu în Biblie.

Cum a murit Fecioara Maria?

Conform tradiției creștine, nu se știe cu exactitate cum a murit Fecioara Maria. Nu există informații clare în Sfintele Scripturi sau în alte surse istorice credibile despre moartea ei.

Cu toate acestea, există o tradiție bisericească că Maria a fost înălțată în cer la sfârșitul vieții ei, într-un eveniment cunoscut sub numele de Adormirea Maicii Domnului. Potrivit acestei tradiții, Maria a murit într-un mod liniștit și apoi a fost ridicată în cer, trupul ei fiind transformat într-unul glorios.

Această tradiție este celebrată în Biserica Ortodoxă și în Biserica Catolică în fiecare an, la 15 august, într-o sărbătoare cunoscută sub numele de Adormirea Maicii Domnului (sau Asuncțiunea în Biserica Catolică).

Unde a fost îngropată mama lui Iisus Hristos?

Nu există informații clare în Sfintele Scripturi sau în alte surse istorice credibile despre locul de îngropare al Fecioarei Maria, mama lui Iisus Hristos.

Cu toate acestea, există tradiții bisericești și legende care afirmă că Maria a fost înmormântată într-un mormânt din apropierea Muntelui Sion, în Ierusalim. Potrivit acestor tradiții, mormântul a fost descoperit mai târziu și a devenit un loc de pelerinaj pentru creștini.

În prezent, în apropierea Muntelui Sion, există mai multe biserici și mănăstiri care pretind că găzduiesc mormântul Fecioarei Maria, printre care se numără Biserica Adormirii Maicii Domnului din Ierusalim și Mănăstirea Măicuței Maria din Valea Cedronului. Cu toate acestea, nu există dovezi istorice convingătoare care să susțină autenticitatea acestor locuri.

 

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri