Cum să faci cele mai pufoase și gustoase gogoși?

0

Gogoșile sunt un desert minunat, ieftin și bun. Ele pot fi consumate după o masă copioasă sau chiar ca o mică gustare. Tuturor ne place să mâncăm gogoși, fie ele simple sau umplute cu ciocolată sau gem.

Vă prezentăm mai jos, un secret și o rețetă despre cum să vă iasă gogoșile pufoase și gustoase.

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspată/1 pliculeț drojdie uscată
  • 25 ml ulei
  • 1 lingură zahăr
  • 1 ou
  • coaja rasă a unei lămâi
  • coaja rasă a unei portocale
  • un praf sare
  • 450 g făină

Pentru început iei un recipient mare în care pui drojdia topită și zahărul în laptele cald. Adaugi câte o jumătate din făina, sarea, uleiul, oul și coaja de la citrice. Amesteci totul și pui restul de făină, omogenizând compoziția.

Aluatul va avea deveni lipicios, moment în care îl vei lăsa la dospit presărat cu făină și acoperit cu un prosop de bucătărie. După 1-2 ore când compoziția și-a dublat volumul, iei aluatul îl pui pe un blat presărat cu făină și îl iei la frământat.

După aceea întinzi o foaie de 1-2 cm cu sucitorul și cu un pahar decupezi bucățile de gogoși. Faci același lucru și cu restul aluatului, presărând din când în când făină dacă este nevoie. După circa 20-30 de minute iei gogoșile și le prăjești într-o cratiță cu ulei la temperatură medie. Imediat după ce le-ai pus le acoperi cu capacul, pentru a înmagazina căldura și a ieși pufoase. După ce le întorci nu îi mai pui capacul.

După ce le-ai scos din ulei, acestea pot fi presărate cu zahăr sau umplute cu nutela sau dulceață. Poftă bună!

DigiLive.ro vă mulțumește pentru faptul că ați citit tot articolul și vă roagă frumos să îl distribuiți mai departe.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri