Cum se face crema de zahăr ars? Cea mai bună rețetă

0

Una dintre cele mai gustoase și simple deserturi este crema de zahăr ars. Pe internet găsești mii de rețete, însă cea prezentă aici este cea mai bună, fiind realizată de marii bucătari ai lumii.

Crema de zahăr ars este simplă și ușor de făcut, ingredientele sale găsindu-se prin toate cămarele gospodinelor. Copiii adoră acest desert și mereu vor dori să mănânce mai mult decât o porție.

Dar să nu ne mai lungim cu vorba și să trecem la treabă. Respectați întocmai indicațiile pentru un desert de senzație.

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 8 ouă mari sau 9 mici
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahăr pentru cremă
  • 200 g zahăr pentru caramel
  • vanilie

Mod de preparare

Într-un castron mai mare se sparg ouăle și se adaugă sare (cam cât cuprinzi între degete). Se amestecă bine compoziția și se lasă deoparte.

Într-o cratiță cu fundul gros se pune 200 grame zahăr și se pune pe aragaz la foc mic. Se amestecă până se topește și se transformă în caramel. Aveți grijă să nu se ardă.

Secretul cremei de zahăr ars

Acum urmează partea care face diferența. Se ia o cratiță înaltă sau o oală, cam de 3-4 litri. Oala este tapetată cu caramelul realizat din zahărul ars, după care se lasă să se răcească.

În bolul cu oălele se adaugă restul de zahăr și vanilia (zahăr vanilat, esență , extract, pastă sau semințele de la 1 păstaie). Se amestecă bine până se topește zahărul. Ulterior se adaugă laptele și se omogenizează bine. Se toarnă totul în cratița tapetată cu zahărul ars.

Cum se coace crema de zahăr ars

Crema de zahăr ars este foarte sensibilă la coacere, de aceea trebuie avută mare grijă.

Cuptorul în care are loc coacerea trebuie încălzit la 200 de grade. Apoi cratița cu crema de zahăr ars se pune într-o tava care se umple cu apă. Este indicat ca tava să fie cât mai înaltă. Specific că acest desert se coace la bain-marie.

Se bagă crema la cuptor. Coacerea se face la o temperatura de 160-170 de grade, setat sus-jos la cuptoarele elctrice, sau foc mediu la cuptoarele pe gaz. Deci reducem temperatura. După 10 minute se mai pune în tavă cam 50 ml de apă rece. Se repeta acest lucru cam din 10 în 10 minute.

Acest lucru trebuie făcut pentru că oul din cremă se va coagula încet, nu brusc, și nu va avea crema, la final, găuri. Aspectul va fi fin și mătăsos.

După ce s-a copt aceasta este lăsată să se răcească complet și băgată la frigider până a doua zi.

Acum cu un cuțit este ușor desprinsă de cratiță și se răstoarnă pe un platou. Se taie în felii de tort și se poate servi cu un moț de frișcă. Totodată, se pot adauga stafide înmuiate în rom sau nucă prăjită.

Poftă bună!

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri