Meteo. Sfârșitul săptămânii 21-22 octombrie 2023 promite să fie unul neobișnuit de cald în România, conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie. Cu temperaturi care vor depăși chiar și 30 de grade Celsius în unele zone, acest weekend aduce o bucurie tardivă pentru cei care iubesc căldura.

Meteo Sâmbătă, 21 Octombrie 2023

Sâmbătă, temperaturile vor fi cu mult peste media acestei perioade. Valorile minime de temperatură vor oscila între 18-20 de grade Celsius în regiunile Banat, Crișana, sudul Moldovei și Dobrogea. Restul țării va beneficia de minime ce ating 13-15 grade Celsius, indicând o noapte blândă.

În timpul zilei, temperaturile vor crește semnificativ, amintindu-ne de zilele călduroase de vară. Maximele vor ajunge până la 32-33 de grade Celsius în sudul și estul țării, oferind o oportunitate de a savura temperaturi de vară în toiul toamnei.

Vremea Duminică, 22 Octombrie 2023

Duminică, în vest și nord, norii vor începe să își facă simțită prezența. Maximele vor fi mai moderate, situându-se între 23-26 de grade Celsius. Vântul va sufla cu intensificări în rafale, atingând viteze de până la 50-60 km/h, oferind o notă de prospețime zilei.

Minimele de duminică vor prezenta variații semnificative între nord și centrul Moldovei, unde vor fi cuprinse între 5-7 grade Celsius, și restul țării, unde temperaturile vor oscila în jurul a 20-21 de grade Celsius, făcând dimineața mai blândă în sud.

Per ansamblu, vremea se va menține frumoasă în cea mai mare parte a țării, cu posibilitatea unor averse izolate în nord și în zonele montane. Maximele temperaturii se vor situa între 22 și 30 de grade Celsius, oferind un weekend de toamnă într-adevăr excepțional din punct de vedere meteorologic.

Este important ca toți cei care se bucură de această vreme plăcută să profite de ea, deoarece aceste temperaturi neobișnuit de calde pentru luna octombrie s-ar putea să nu se mențină mult timp. În mod sigur de săptămâna viitoare vremea se va schimba și va reveni la temperaturi obișnuite pentru această perioadă.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.