Rapid București a anunțat oficial despărțirea de Daniel Niculae, fostul atacant al echipei, în vârstă de 41 de ani. Niculae a fost numit președinte al clubului în aprilie 2021 și, după puțin mai mult de trei ani, aventura sa în această funcție s-a încheiat.

Ascensiunea și căderea sub conducerea lui Daniel Niculae

Sub conducerea lui Daniel Niculae, Rapid a avut momente de strălucire, dar și de declin. În calitate de președinte, Niculae a fost responsabil pentru o serie de decizii administrative și sportive care au influențat parcursul echipei. Deși au existat momente de succes, rezultatele din play-off-ul recent au fost dezamăgitoare, Rapid terminând pe ultimul loc, cu doar patru puncte obținute, toate împotriva echipei FCSB.

Daniel Niculae a recunoscut că el și partenerii săi, Dan Șucu și Victor Angelescu, au comis o greșeală majoră prin exercitarea unei presiuni excesive asupra echipei pentru câștigarea titlului. Această presiune a fost dificil de gestionat pentru jucători, ceea ce a dus la rezultate dezastruoase pe teren.

”Rezultatele nu au fost cele scontate. Când nu ai rezultate și nu îți îndeplinești obiectivele, trebuie să răspunzi. Nu îmi pare rău. A fost o mândrie, o onoare, să îmi îndeplinesc un vis

Îmi pare rău că nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul. Poate am greșit și noi conducerea clubului când am început să punem presiune. Dacă ești la o echipă importantă, presiunea e un lucru important.

Noi veneam din Liga 4. Acum, făcând toți pașii corecți, ne îndreptam către cupele europene. Acum, toată lumea și-ar fi dorit câștigarea campionatului. Presiunea trebuie pusă într-un anumit context. Sunt perfecționist, dar sunt realist. Suporterii sunt nerăbdători.

Noi, dacă am venit și am spus că acum e momentul, s-a creat presiunea care a atârnat prea greu. Nu găsesc nicio explicație la ceea ce s-a întâmplat. Am venit din înfrângere în înfrângere și nu am găsit porțiunea magică”, a declarat Daniel Niculae, la ”Digi Sport Special”.

Reflecții asupra viitorului

Niculae este de părere că nevoia de a câștiga cu orice preț a afectat negativ performanța echipei. „Nico” a subliniat că presiunea a fost prea mare pentru jucători, care nu au reușit să o gestioneze eficient. În acest context, despărțirea sa de Rapid poate fi văzută ca un pas necesar pentru a permite clubului să se reorganizeze și să se concentreze pe un parcurs mai echilibrat și mai sustenabil în viitor.

Încheierea mandatului lui Daniel Niculae ca președinte al Rapidului marchează un moment de reflecție și reevaluare pentru club. Deși perioada sa la conducere a fost marcată de provocări, aceasta oferă și lecții valoroase despre importanța gestionării presiunii și a așteptărilor într-un mod care să nu afecteze negativ performanța echipei. Pentru Rapid, viitorul rămâne deschis, cu noi oportunități de a construi pe baza experiențelor trecute și de a se reafirma ca o forță în fotbalul românesc.

Foto: sport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.