De ce a fost eliberat Liviu Dragnea din închisoare?

0

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat eliberat din închisoare după ce magistrații Tribunalului Giurgiu au aprobat cererea de eliberare. Acesta se afla în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiției la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

De ce a fost eliberat Liviu Dragnea din închisoare?

Dragnea a cerut eliberarea condiționată din închisoare după ce a executat 2/3 din pedeapsă. În fața magistraților acesta a fost umil și a spus să i se respecte drepturile.

Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie, a spus Dragnea judecătorului.

Ce spune Irina, prietena lui Dragnea?

La aflarea veștii, prietena lui Dragnea a mărturisit că este foarte bucuroasă și abia așteaptă să vină acasă. Aceasta consideră că s-a făcut dreptate.

Sunt foarte fericită! Am început să plâng de fericire! Acum mă îmbrac și mă duc să-mi iau bărbatul acasă, a spus Irina Tănase, la Antena 3.

Decizia magistraților de la Tribunalul Giurgiu este definitivă și executorie. Liviu Dragnea are totuși câteva interdicții, în ceea ce priveşte funcțiile publice.

Am primit vestea asta cu lacrimi de bucurie. Sunt emoționată, am așteptat această veste. Astăzi plecăm spre București. Liviu Dragnea spera foarte tare să fie eliberat. Eu sunt superstițioasă, nu am vorbit nimic. Se va trimite minuta, se vor îndeplini formațiunile. Cred că instanța a fost convinsă de tot, Aici am găsit niște magistrați corecți, a declarat avocata lui Liviu Dragnea, doamna Teodosiu.

Din nefericire pentru el, Liviu Dragnea mai are câteva dosare penale grele pe rol, care va trebui să soluționate în perioada următoare.

După ce a fost eliberat din închisoare, Liviu Dragnea a lansat o serie de evenimente acuzații, unele mai grave ca altele.

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

 • Unde e Irina. A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Asta a fost aici: abuzuri și umilință. Și cea mai mare parte a populație a înțeles astăzi de ce a trebuit să se ajungă aici.
 • România era o țară prosperă, în care există speranță pentru viitor. Din pacate astăzi este o dictatură feroce. Este afectată libertatea de exprimare, este afectat viitorul.
 • Eu mă consider deținut politic pentru că mi s-a cerut constant ca la instanță să îmi reconosc vinovăția, ceea ce nu am acceptat.
 • Din păcate nu există opoziție în România. PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni lași.
 • Cred că judecătorii din Giurgiu au avut curaj.
 • Voi munci la firma fiului meu. O să tot vorbesc de aici înainte.
 • În politică voi intra dacă găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și pentru cine.
 • PSD l-am găsit praf. Partid fără personalitate.
 • Voi reintra în politică dacă am cu cine și pentru cine. Nu știu dacă voi înființa un partid. PSD nu mai e partid.
 • Copiii și Irina mi-au lipsit cel mai mult.
 • Ma doare sufletul de țară, nu de PSD.

Foto: Digi24.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri