Denis Alibec, un atacant de 33 de ani, se află într-o perioadă de tranziție în cariera sa după despărțirea de echipa qatareză Muaither. Clubul din Qatar a retrogradat în liga a doua, iar Alibec a ales să nu-și prelungească contractul, devenind astfel liber de contract.

Alibec a anunțat încă de la plecarea sa din Qatar că nu va semna cu nicio echipă înainte de încheierea Campionatului European din 2024 (EURO 2024). Această decizie sugerează că atacantul își dorește să analizeze cu atenție toate opțiunile disponibile înainte de a lua o hotărâre cu privire la viitorul său fotbalistic.

Oferte din străinătate și de la Farul pentru Denis Alibec

Conform declarațiilor Emiliei Stroe, mama lui Denis Alibec, atacantul are mai multe oferte din străinătate, dar și una din SuperLigă, de la Farul Constanța. Farul este singurul club din România la care Alibec este dispus să joace, ceea ce arată o preferință clară pentru această echipă.

”Sperăm să ne ajute și sănătatea. El zice că o să joace până la 40 de ani. Domnul Hagi l-a ajutat. Are multe oferte.

Dacă nu va merge afară, va merge la Farul. Vedem unde îl va duce Dumnezeu”, a declarat Emilia Stroe, la Liga Digisport.

Refuzul ofertei de la FCSB

Deși FCSB, una dintre cele mai titrate echipe din România, a fost interesată de serviciile lui Denis Alibec, atacantul a declinat oferta. Emilia Stroe a subliniat că ea s-a opus revenirii lui Alibec la clubul condus de Gigi Becali, ceea ce a influențat decizia finală a jucătorului.

”Eu nu am vrut să se întoarcă la Steaua din cauza lucrurilor care s-au întâmplat acolo. A făcut semipareză și domnul Becali spunea că se alintă.

Copilul meu avea jumătate de față strâmbă. El se consumă mult și nu vrea să împărtășească cu nimeni”, a declarat Emilia Stroe.

”Eu nu puteam să spun că se alintă, pentru că se vedea semipareza lui. Poate am zis că se alintă la altceva. E foarte bine că asculți de părinți și de mamă, dar la 30 de ani să-ți spună mama ta unde să te duci să joci fotbal, nu e în regulă, părerea mea. Eu ascult sfaturile mamei, dar dacă mama spune să nu vând un fotbalist cu 5 milioane de euro, eu îl vând.

Eu n-am nimic cu Denis. El a deschis geamul și mi-a făcut cu mâna, l-am întrebat Ce faci? Vii la mine și el mi-a zis că I-am promis regelui (n.r. Gică Hagi). El a fost în cantonament cu jucătorii acolo și a zis că dacă-i dau 20.000, vine. El poate să joace în Champions League acum”, a spus Gigi Becali.

În acest context, viitorul lui Denis Alibec rămâne incert până după EURO 2024. Totuși, având în vedere interesul manifestat atât din partea cluburilor din străinătate, cât și a Farului Constanța, se pare că Alibec va avea oportunități importante din care să aleagă. Rămâne de văzut ce decizie va lua atacantul în următoarele luni și cum va influența aceasta parcursul său profesional.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.