Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a amânat verdictul în urma apelului făcut de Dinamo privind suspendarea de patru etape impusă în urma incidentelor de la meciul cu UTA Arad, disputat pe 8 martie. Tensiunile dintre cele două echipe au escaladat înaintea și în timpul partidei, generând o reacție fermă din partea autorităților fotbalistice.

„Ținând cont de complexitatea cazului și de importanța deciziei, Comisia de Recurs a decis să amâne judecarea apelului lui Dinamo. Verdictul final va fi anunțat în ziua de marți, 9 aprilie, la ora 14:00”, au transmis oficialii FRF. Atât Dinamo, cât și UTA Arad speră la o reducere a sancțiunii primite.

Dinamo nu este de acord cu sancțiunea primită

Incidentele care au condus la suspendarea suporterilor dinamoviști de la meciurile de acasă au fost generate de violențele de pe teren înaintea confruntării cu UTA Arad. Fanii echipei dinamoviste s-au confruntat cu susținătorii CSA Steaua, declanșând haosul în jurul stadionului Arcul de Triumf.

Acest conflict a fost doar unul dintre episoadele regretabile care au marcat partida. Odată cu venirea galeriilor de la Arad și Steaua la stadion, au izbucnit confruntări violente, forțând intervenția jandarmilor și utilizarea gazelor lacrimogene pentru restabilirea ordinii.

Pe lângă aceste evenimente, și pe terenul de joc s-au petrecut scene dezolante. Înaintea startului oficial al meciului, o ploaie de torțe din partea galeriei dinamoviste a generat haosul, provocând intrarea unor suporteri pe teren pentru a ataca adversarii.

Această situație tensionată a dus la întârzierea începerii partidei cu opt minute și la aplicarea unei sancțiuni severe care afectează atât Dinamo, cât și UTA Arad. Ambele echipe au primit suspendarea pe patru etape, iar recursurile lor au generat așteptări și speranțe pentru o soluționare favorabilă.

„E păcat pentru clubul nostru că suntem în această situație, de a juca fără fani, dar sper că vom putea juca câteva jocuri până la finalul sezonului cu spectatori.

Pentru mine e o decizie aspră, toată lumea implicată în campionat vrea să vadă stadioane pline, dar din acest punct de vedere, aceste 4 meciuri pentru noi, club, echipă, jucători, suporteri, e foarte dură.

Sper să existe și o altă cale pentru FRF să transmită un mesaj fanilor, dar să înțelegem și situația clubului nostru. Suntem într-o situație în care trebuie să ne adaptăm, am discutat cu jucătorii, nu vrea să se plângă cineva din echipa de această decizie, să găsim scuze, trebuie să fim pozitivi, să fim motivați”, a declarat Zeljko Kopic, la conferința de presă.

În cazul în care Comisia de Recurs nu va emite o decizie în favoarea lui Dinamo, clubul va fi nevoit să dispute următoarele meciuri acasă doar cu copii sub 14 ani în tribune, o consecință drastică pentru fanii și performanța echipei. Așteptăm cu interes decizia finală și implicațiile sale pentru fotbalul românesc.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.