Dinamo se confruntă cu o situație critică în lupta lor pentru salvarea de la retrogradare, iar antrenorul Zeljko Kopic este conștient de necesitatea de a face schimbări pentru a aborda cu succes următoarele meciuri cu FC Botoșani și FC Voluntari. Cu doar patru etape rămase în play-out, echipa se află sub o presiune enormă, aflată la doar două puncte de locurile care asigură evitarea barajului.

Partida cu FCU Craiova, încheiată cu un rezultat de 1-1, a fost un alt semn al provocărilor cu care se confruntă Dinamo în această perioadă tensionată. Pentru a face față calendarului încărcat, echipa trebuie să se pregătească pentru trei meciuri în șase zile, cu deplasări dificile la Craiova și Botoșani, urmate de un meci acasă cu Voluntari.

Antrenorul Kopic încearcă să găsească soluții pentru această situație complicată și a anunțat că va face modificări în formula de start pentru următoarele meciuri. Cu toate acestea, există semne că strategia sa va fi conservatoare pentru partida cu FC Botoșani, păstrând în echipă jucătorii care au început meciul cu Craiova.

„Nu știu de alte echipe, dar cred că cele mai multe dintre celelalte echipe au avut mai mult timp să se recupereze. Dar așa este programul, trebuie să ne pregătim de celelalte două meciuri și să fim la cel mai bun nivel.

Va trebui să operăm schimbări, este imposibil ca în șase zile să joci cu aceeași intensitate, ca totul să fie mental și fizic la cel mai înalt nivel. Trebuie să gândim această situație, să găsim o cale ca să rezolvăm această situație”, a comentat antrenorul Zeljko Kopic.

Dinamo a început partida în Bănie în formula Golubovic – Patriche, Velkovski, Homawoo – Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu – Milanov, Gregorio, Abdallah. Ca și schimbare, Politic este așteptat în formula de start în locul lusitanului Goncalo.

Dinamo, susținută puternic de suporteri

Confruntarea cu FC Botoșani este de o importanță crucială pentru Dinamo, deoarece echipa lui Valeriu Iftime reprezintă un adversar formidabil și îi poate depăși pe ”câini” în clasament, plasându-i astfel pe poziția de retrogradare directă.

Cu toate acestea, în ciuda dificultăților, suporterii dinamoviști rămân alături de echipa lor în aceste momente critice. Mesajele de încurajare și sprijin din partea fanilor, transmise în special de către DDB, demonstrează că susținerea nu cunoaște limite în momentele dificile. Chiar și în fața pericolului retrogradării, fanii rămân uniți și hotărâți să lupte alături de echipa lor până la capăt.

”TORȚELE CÂINILOR
Promisiunea este că vom rămâne în prima ligă. Nu ne-a promis nimeni că lupta asta va fi ușoară și că vom defila prin play-out. Așa că, din perspectiva asta, suntem în grafic. Sună clișeic, dar ăsta e adevărul și nu-l putem ignora nici când fotbalul pe care ni-l dorim întârzie să apară.

Dinamo are 3 meciuri de jucat în următoarele 6 zile. Orice antrenor e nevoit sa ruleze jucătorii, altfel nu va avea timp să-i recupereze. Kopa, asta a făcut și ieri. Dinamo nu a fost singură în teren. Jocul nostru, așa temător cum e el, a fost împiedicat si de reacția craiovenilor. Au ieșit mai mult la joc în repriza a doua, dar Dinamo nu s-a descurcat rău.

Chiar dacă nu am dominat ca în prima repriză, am gestionat bine jocul. Din păcate, l-am pierdut iar din mână pe final. Am să las specialiștii să analizeze calitatea jucătorilor titulari și a celor de rezervă. Oricum i-ai permuta, trebuie să îi rotești atunci când ai 3 meciuri în 6 zile.

Kopa, nouă, Câinilor, ne lipsesc torțele. Dinamo nu a fost niciodată o echipă de pluton, care să se zbată, gâtuită, în subsolurile clasamentelor. De câțiva ani, trăim cu frica falimentului, a retrogradării, a neputinței de a reveni în prima ligă sau a disperării că o vom părăsi iar.
Kopa, sportul este o explozie de energie.

Este un strigăt permanent pentru victorie. O torță ce arde continuu în piepturile suporterilor. Noi nu putem trăi în mediocritate. Dacă ni s-a interzis să ne aprindem focul, să lăsăm să iasă lava clocotind din venele noastre, va trebui să aprindeți voi torțele in teren! Va trebui să ne dați să „bem” din sângele adversarilor! Vrem victorii sau vrem să murim după un joc care să ne lase secați de orice energie! Noi nu avem nevoie de scaune când venim la meci. Voi țineți-ne în picioare!

Om fi noi în graficul stabilit, dar intrați în teren și fiți mândri că purtați tricoul lui Dinamo! Jucați fiecare meci de parcă ar fi ultimul! Noi vă vom fi alături!
În viața asta mai avem ceva de făcut!”

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.