Dinamo București a obținut o victorie importantă împotriva echipei Csikszereda, scor 2-0, în prima manșă a barajului pentru menținerea în SuperLiga României. Acest rezultat oferă formației conduse de Zeljko Kopic un avantaj considerabil înainte de returul programat la Miercurea Ciuc, peste o săptămână.

Un pas mare către salvare pentru Dinamo

Sub îndrumarea lui Zeljko Kopic, Dinamo a demonstrat o prestație solidă pe terenul Arenei Naționale, asigurându-și astfel o opțiune serioasă pentru evitarea retrogradării. Tehnicianul croat s-a arătat mulțumit de evoluția echipei sale, apreciind atât rezultatul, cât și jocul elevilor săi.

La finalul partidei, Kopic a fost întrebat despre viitorul său la clubul din Ștefan cel Mare. Antrenorul a răspuns cu entuziasm, declarând că își dorește să rămână la Dinamo. „Sigur! Am 46 de ani, nu am 60. Încă am energia necesară și vreau să lucrez”, a spus acesta, subliniind că nu a purtat încă discuții oficiale cu conducerea clubului pe această temă.

”2-0 este un rezultat bun. Am avut câteva faze bune în care puteam să-l marcăm și pe al treilea. În primele minute am început bine, apoi oponentul s-a stabilizat și s-a apărat bine. La pauză am schimbat ceva, le-am cerut să aibă mai multă energie în atac. A doua repriză ne-am schimbat, am dat două goluri. Trebuie să fim foarte serioși.

Nu suntem salvați, mai avem un meci și trebuie să fim concentrați și dăm maximul. Csikszereda este o echipă cu calitate. Nu sunt relaxat pentru că treaba nu e făcută, mai avem un meci și trebuie să fim la cel mai înalt nivel.

Au calitate, vor juca acasă și ne vor pune în dificultate. Joacă acasă, vor încerca să ne enerveze, dar trebuie să ne pregătim și să fim la cel mai înalt nivel.

Dennis (n.r. Politic) are această calitate și vorbesc mult cu el despre momentele în care trebuie să-și asume responsabilitatea. Ce a făcut astăzi a fost fantastic.

(n.r. Ați vorbit cu conducerea despre viitorul dumneavoastră?) Nu, sunt concentrat pe următorul meci. Vreau să-mi termin treaba aici. (n.r. Vreți să rămâneți la Dinamo) Sigur. Câți ani am? Am 46, nu am 60. Încă am energia necesară și vreau să lucrez. Cred că am multe lucruri de arătat, cred că am arătat deja lucruri în carierea mea de antrenor. Am ambiții, am energie să fac lucruri mari”, a spus Zeljko Kopic.

Deși mulțumit de rezultatul obținut, Kopic a avertizat că lupta nu s-a încheiat, fiind conștient că returul de la Miercurea Ciuc va fi unul dificil. Totuși, victoria din meciul tur oferă echipei un moral ridicat și încredere în vederea următoarei confruntări.

Suportul fanilor, esențial

Pe parcursul partidei, suporterii dinamoviști au fost alături de echipă, creând o atmosferă electrizantă pe Arena Națională. Sprijinul lor a fost esențial pentru moralul jucătorilor, contribuind la obținerea acestui rezultat pozitiv. Kopic și-a exprimat recunoștința față de fani, subliniind importanța acestora în drumul către salvare.

Cu un avantaj de două goluri, Dinamo pornește cu prima șansă în meciul retur. Echipa trebuie însă să abordeze cu maximă seriozitate partida de la Miercurea Ciuc pentru a-și asigura locul în SuperLiga României și pentru sezonul viitor. O performanță similară în retur ar confirma eforturile depuse de jucători și staff-ul tehnic pe parcursul acestui sezon dificil.

În concluzie, victoria cu 2-0 în fața celor de la Csikszereda reprezintă un pas important pentru Dinamo în lupta pentru menținerea în SuperLiga României. Cu un antrenor determinat și o echipă încrezătoare, clubul din Ștefan cel Mare are toate șansele să își îndeplinească obiectivul în meciul decisiv de săptămâna viitoare.

Foto: digisport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.