Rapid București are un nou antrenor! Neil Lennon, în vârstă de 52 de ani, a fost oficializat pe site-ul clubului după ce a semnat un contract pe doi ani cu echipa din Giulești.

Luni, 20 mai 2024, Neil Lennon a fost anunțat oficial ca noul antrenor al Rapidului. Contractul nord-irlandezului se întinde pe două sezoane, până în vara anului 2026, și vine cu promisiunea de a aduce profesionalism și rezultate notabile echipei.

”La început, am vorbit cu domnul Șucu și cu Daniel Sandu, am purtat discuții ample cu ei. Apoi, ne-am reîntâlnit în urmă cu câteva săptămâni și am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat.

Am fost foarte impresionat de domnul Șucu, este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii. A fost impresionant pentru mine. Apoi, vorbind și cu Daniel, a fost o decizie simplă pentru mine. Sunt foarte bucurors să fiu aici, știu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Este o oportunitate pentru mine.

Sper să creez o conexiune puternică între mine și suporteri, dar acest lucru vine odată cu obținerea rezultatelor pozitive și cu a face performanța. Este responsabilitatea mea. Știu că sunt suporteri foarte pasionați, care iubesc clubul. Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Îmi doresc să facem performanță, acesta este obiectivul meu principal.

Sper să întâlnesc curând suporterii și voi face tot ce este posibil pentru a face performanță cu Rapid”, a declarat Neil pentru fcrapid.ro.

Cine este Neil Lennon?

Neil Lennon nu este un nume necunoscut în lumea fotbalului. Fostul căpitan al naționalei Irlandei de Nord, Lennon și-a construit o carieră impresionantă atât ca jucător, cât și ca antrenor. Printre performanțele sale ca antrenor se numără:

  • Cinci titluri de campion al Scoției cu Celtic Glasgow (2012, 2013, 2014, 2019, 2020)
  • Patru Cupe ale Scoției cu Celtic (2011, 2013, 2019, 2020)
  • O Cupă a Ligii Scoției (2020)
  • Câștigarea ligii secunde scoțiene cu Hibernian FC (2017)
  • Cupa Ciprului cu Omonia Nicosia (2022)
  • Trei titluri de Antrenorul anului în Scoția (2012, 2013, 2020)
  • Victoria istorică împotriva Barcelonei (2-1) în grupele Champions League (2012)
  • Transferul lui Virgil van Dijk la Celtic (2013) pentru 2 milioane de euro
  • Calificarea Celtic în optimile UEFA Champions League în sezonul 2012-2013
  • Calificarea Omoniei Nicosia în grupele Europa League, după eliminarea lui Gent (4-0) și evoluții bune împotriva Manchester United și Real Sociedad

Motivele alegerii lui Lennon

Dan Șucu, acționarul principal al Rapidului, a explicat decizia de a-l aduce pe Neil Lennon după ce a fost refuzat de Mircea Lucescu. Șucu a subliniat că Lennon a fost ales pentru a aduce un plus de profesionalism și pentru a elimina problemele de indisciplină din cadrul echipei. „Nu mai vreau prea mulți băieți buni la Rapid,” a declarat Șucu, referindu-se la necesitatea unei discipline mai stricte.

„Stimați rapidiști,

Mă mulțumește faptul că domnul Neill Lennon, o legendă în Marea Britanie, atât ca jucător, cât și ca antrenor, se alătură proiectului nostru. Luând în considerare cariera sa, este cel mai titrat specialist străin venit să antreneze în România.

Dânsul vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reușită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur și simplu sunt implementate.

Un antrenor cu rezultate excepționale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat. Și, în plus față de toate, un antrenor care poate lua decizii echilibrate, fără să vină în spate cu un bagaj de antipatii sau de preferințe subiective în ceea ce privește lotul”, a transmis acționarul trupei din Giulești.

Problemele din sezonul trecut

Sezonul recent încheiat a fost marcat de probleme interne pentru Rapid. Cel mai notabil incident a fost implicarea jucătorilor Alexandru Albu și Andrei Borza într-un scandal, după ce aceștia au părăsit cantonamentul pentru a petrece într-o discotecă până dimineața. Dan Șucu a evidențiat astfel necesitatea unor schimbări la nivel disciplinar și speră că experiența și abordarea lui Neil Lennon vor aduce stabilitatea necesară echipei.

”Sunt convins că nu vom mai avea jucători care să-și manifeste rapidismul la 3 noaptea din discotecă sau de pe pârtiile de schi, sau care să se prezinte la echipă cu kilograme în plus față de greutatea optimă. Sunt, de asemenea, convins că, în sezonul viitor, pregătirea fizică, implicarea și determinarea în teren a echipei noastre vor fi la un nivel net crescut față de stagiunea abia încheiată.

Ne-am fi dorit să avem puterea financiară de a-i oferi un salariu pe măsura celui apărut în presă, dar, momentan, nu suntem la acel nivel. Vrem să ajungem acolo în următorii ani și putem să o facem doar pe baza unor performanțe sportive foarte bune.

Domnul Lennon va fi ajutat în noul sezon și de un club RAPID mai puternic! Pe baza evaluărilor făcute împreună cu domnul Mircea Lucescu, căruia îi mulțumesc în mod special, vom continua investițiile în infrastructură, vom reforma în totalitate zona medicală (refacere, recuperare, nutriție) și, normal, vom continua investițiile în jucători valoroși, cu mentalitate de învingători.

Sunt multe lucruri care vor fi schimbate în bine, dar prefer să îi las să vorbească despre ele pe colegii responsabili de implementarea lor!”, a mai afirmat Șucu.

Numirea lui Neil Lennon la conducerea tehnică a Rapidului reprezintă un nou început pentru clubul din Giulești. Cu un palmares impresionant și o experiență vastă, Lennon este așteptat să aducă performanțe notabile și să reinstaureze disciplina în cadrul echipei. Rapid București își pune mari speranțe în acest nou capitol și în capacitatea lui Lennon de a ghida echipa spre noi succese.

Foto: sport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.