Dinamo și UTA Arad au fost lovite puternic de deciziile draconice ale Comisiei de Disciplină, în urma scandalului erupt între suporteri la meciul lor direct. Incidentele care au avut loc în ultima etapă a sezonului regulat au fost sancționate cu fermitate, ambele echipe fiind nevoite să plătească un preț greu.

Comisia de Disciplină a dictat o pedeapsă severă: patru meciuri cu porțile închise și o amendă în valoare de 100.000 de lei. O astfel de lovitură afectează nu doar cluburile implicate, ci și întreaga comunitate a fotbalului românesc.

Dinamo a răspuns prompt, emițând un comunicat în care a contestat hotărârea Comisiei de Disciplină și a promis să lupte împotriva sancțiunilor impuse. Această reacție fermă demonstrează hotărârea clubului de a-și apăra interesele și de a căuta o soluție justă în disputa în curs.

”Hotărârea de astăzi a Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) reprezintă o palmă dată fotbalului și dărâmă eforturile făcute în ultimii ani de FRF, LPF, deținători de drepturi, cluburi, sponsori, de a readuce publicul pe stadioanele noi construite de CNI, de a crește media de spectatori în fiecare sezon, de a spera că suntem, și cu fotbalul, în Uniunea Europeană.

Susținem necondiționat descurajarea oricăror forme de violență pe stadioane și considerăm că prevederile legale și regulamentare trebuie aplicate, direct și proporțional, celor responsabili de comiterea faptelor antisociale. Cu alte cuvinte, toleranță zero!

Nu este un limbaj împrumutat din campaniile electorale, este dovada că am avut întotdeauna o conduită corectă și responsabilă, în deplin acord cu legislația și normele de civilizație.

Dinamo nu are în spate doar istorie și performanță, Dinamo de astăzi trăiește pentru suporteri.

Ne vom căuta dreptatea prin comisii, prin avocați și vom contesta această decizie luată după regulamente rămase de mulți ani în vigoare.

Patru etape cu „porțile închise” înseamnă final de sezon, pentru suporterii noștri, la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Națională.

Nu este normal, nu este o luptă corectă pentru toate cele 10 echipe de play-out! Interesul legitim al competiției este ca fiecare club să-și poată apăra șansele pe teren, beneficiind de susținerea propriilor fani.

Faptele antisociale, văzute de o țară întreagă, nu pot rămâne fără consecințele legale firești.

Jandarmii au partea lor de vină, clubul și stewarzii, la fel.

Pe lângă sancțiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicție generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!

Urmează opt etape, opt finale în care se poate decide destinul echipei pe termen mediu și lung.

Ar fi, însă, injust, ca fanii noștri, celebri în toată lumea pentru pasiune și creativitate, să nu își poată încuraja echipa favorită.

Dinamo va lupta cu toate forțele, transparent și regulamentar, pentru dreptul suporterilor noștri de a fi alături de echipă, în tribune, meci de meci”, se arată în comunicatul lui Dinamo.

Florin Prunea critică decizia Comisiei de Disciplină

În același timp, vocea critică a fost auzită și din partea unor figuri respectate în fotbalul românesc. Ionel Dănciulescu și Florin Prunea, doi foști internaționali, și-au exprimat dezaprobarea lor față de decizia Comisiei de Disciplină. Prunea, în special, și-a exprimat nemulțumirea, subliniind că Dinamo are dreptul și va face apel împotriva sancțiunilor.

”I-ați dat lui Dinamo patru etape cu porțile închise, vreți să nenorociți Dinamo! E o decizie care poate fi supusă apelului. Mi se pare foarte mult, hai să învățăm să organizăm partidele.

E ceasul al 12-lea, să încetăm cu aceste lucruri (n.r. torțe, bătăi). Până la urmă suporterii o să înțeleagă faptul că nu mai merge așa. Chiar nu suntem în spate să organizăm un meci pe teren propriu fără evenimente?

De urgență se impune o întâlnire la federație, autorități, cluburi și suporteri. FRF și LPF să facă împreună o întâlnire și să pună la punct totul, să înceteze”, a afirmat Florin Prunea, potrivit digisport.ro.

În contextul acesta, este evident că situația este departe de a fi încheiată, iar reacțiile implicate vor continua să influențeze dezvoltarea evenimentelor. Cu toate acestea, este esențial ca toate părțile implicate să coopereze pentru a menține integritatea și spiritul sportiv în fotbalul românesc, făcând tot posibilul pentru a preveni escaladarea conflictelor și a promova o cultură a fair-play-ului și a respectului reciproc.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.