Dinamo București se află în pragul unei etape cruciale pentru realizarea visului mult așteptat – construirea unui stadion nou. Guvernul României a făcut publice informații cu privire la posibilele acte normative care ar putea primi undă verde în cadrul ședinței obișnuite a Executivului.

Update – Printr-o Hotărâre de Guvern, Executivul României a aprobat ”indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții `Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, București`”.

Eugen Voicu, acționarul majoritar de la Dinamo, a mărturisit ce va face dacă echipa va retrograda.

”Noi nu suntem veniți aici pentru scurt timp. Noi avem o viziune pe termen mediu și lung. Evident că orice s-ar întâmpla, trebuie să punem umărul să rezolvăm problemele clubului”, a declarat Eugen Voicu.


Ionuț Lupescu, consilierul lui Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, a făcut publice detalii în legătură cu această evoluție importantă. El a dezvăluit că joi, 21 martie, ar putea fi o zi istorică pentru întreaga comunitate dinamovistă. Acesta a subliniat că proiectul privind construcția noului Stadion Dinamo, situat în Șoseaua „Ștefan cel Mare”, ar putea primi undă verde în curând.

„Avem o hotărâre pe masa Guvernului și e foarte importantă. Este vorba despre noua arenă multifuncțională pe care vrem să o construim în Dinamo.

Sperăm ca premierul și ceilalți din Guvern să aprobe această hotărâre de Guvern. Eu vreau să mulțumesc deja în avans Ministerului Dezvoltării, miniștrilor respectivi, ai MAI-ului și ai celorlaltor foruri, Finanțe, care au înțeles necesitatea pentru dezvoltarea acestui stadion care ar fi trebuit să fie gata de acum cinci-șase ani.

Sper ca premierul să semneze, de aceea îi mulțumesc în avans. Noi nu avem, deocamdată, o identitate, nu putem juca acolo. Hotărârea de Guvern va ajuta CNI-ul să demareze procedurile de licitație pentru demolarea și construirea noii arene”, a declarat Ionuț Lupescu, conform digisport.ro.

Dinamo va avea stadion nou

Vestea că lucrările la noul stadion Dinamo ar putea demara în curând a fost primită cu bucurie de către suporterii echipei. Cu toate acestea, ei sunt avertizați să nu se grăbească să sărbătorească prea devreme. Pentru ca proiectul să devină realitate, este necesar să fie mai întâi demolată actuala arenă, iar apoi să aibă loc licitația pentru desemnarea firmei responsabile cu construcția noului stadion.

Pe site-ul oficial al Guvernului României a fost publicat anunțul privind un „Proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții «Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo București, Șos. Ștefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, București»”. Aceasta este o veste încurajatoare pentru toți cei implicați în proiect și pentru suporterii fideli ai lui Dinamo.

Eforturile de a face din visul unui stadion nou o realitate au fost susținute de un aviz favorabil dat în decembrie de către Comitetul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național. În plus, un pas important a fost făcut în luna februarie, consolidând speranțele că noul stadion Dinamo va deveni în curând o realitate tangibilă pentru echipă și fanii săi.

Cum va arăta noul stadion Dinamo

 • Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
 • Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora;
 • Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
 • Restaurant (pub);
 • Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
 • Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;
 • Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;
 • Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
 • Sala ospitalitate VIP;
 • -Spaţii vânzare bilete;
 • Spaţii tehnico-administrative;
 • Cabinet medical de prim ajutor;
 • Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
 • Camera VAR;
 • Infrastructură modernă de comunicații;
 • Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
 • Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini);
 • 10 Săli integrate în infrastructura tribunelor, pentru secțiile sportive ale CS Dinamo, fiecare sală urmând să fie dotată cu vestiare, grupuri sanitare și birouri antrenori
 • Centru de recuperare cu bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj şi cabinet medical dedicat.
 • Complexul sportiv va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafața exterioară pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmand sa beneficieze de un sistem de sonorizare de ultima generatie ce va rezulta într-o acustică excepțională.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.