Elias Charalambous, antrenorul cipriot în vârstă de 43 de ani, a preluat conducerea echipei FCSB în martie 2023 și a reușit să aducă titlul mult așteptat de roș-albaștri, după o pauză de nouă ani. Performanța remarcabilă a lui Charalambous a asigurat locul FCSB-ului în vârful fotbalului românesc și i-a consolidat poziția pe banca tehnică pentru sezonul următor.

Succesul și continuitatea lui Elias Charalambous

După ce a îndeplinit principalul obiectiv fixat de patronul Gigi Becali, câștigarea SuperLigii, Elias Charalambous va continua să conducă echipa campioană a României și în sezonul următor. Antrenorul cipriot a demonstrat că are capacitatea de a gestiona presiunea și de a motiva echipa să obțină rezultate deosebite.

Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al FCSB, a dezvăluit că impresarul Giorgos Fougias a avut un rol esențial în identificarea lui Elias Charalambous. Cu ajutorul lui Fougias, Stoica a analizat în detaliu CV-ul antrenorului cipriot și a ajuns la concluzia că acesta este potrivit pentru a prelua conducerea echipei. Stoica a explicat, de asemenea, motivele pentru care nu a fost adus un antrenor român, subliniind că alegerea unui tehnician străin a fost bazată pe calitățile și experiența lui Charalambous.

”După ce a plecat Nicolae Dică, am beneficiat de dispensă și am mers cu Pinti foarte bine. A trebuit să aducem pe cineva cu Licență Pro. Cum nici Oleg Protasov nu era un nume atunci când l-am adus în 2005, așa l-am adus pe Elias.

Apoi a urmat discuția cu Becali. Când Gigi mi-a zis: ‘Bine, mă, ok! Adu un străin!’. I-am spus că nu avem antrenor în România care să fie ce vrem noi. Cu tot respectul pentru antrenorii din România.

Am vorbit cu un impresar care este foarte apropriat și de Răzvan Lucescu, Iorgos Fougias. I-am spus că vreau să văd CV-uri să vedem cine se încadrează.

Nu erau nici bani foarte mulți pentru că Gigi nu era dispus să ofere un salariu foarte mare ca să aducem un antrenor cu cotă. Am primit multe CV-uri, dar Iorgos mi-a spus de Elias pe care-l știam de la Vaslui. M-am interesat.

Mi-am luat date despre el, părea să fie ce era Protasov la momentul ăla și-am zis: ‘Bă, Gigi uite antrenor cipriot!’. După, mi-a zis: ‘Bine, tată, luați-l!’”, a spus Mihai Stoica, potrivit gsp.ro.

Vacanță binemeritată în Cipru

După câștigarea titlului, Mihai Stoica și staff-ul tehnic al echipei, format din Lucian Filip, Elias Charalambous și Mihai Pintilii, au plecat într-o vacanță în Cipru, țara natală a antrenorului. Această pauză bine meritată le oferă ocazia să se relaxeze și să sărbătorească succesul obținut. Mihai Stoica a împărtășit cu suporterii o poză din vacanță, alături de mesajul „Cu dragoste din Cipru”, postată pe pagina sa de Facebook.

În timp ce se bucură de vacanță, conducerea FCSB-ului se pregătește intens pentru sezonul următor. Cu Elias Charalambous la cârmă, echipa își propune să continue seria de succese și să își consolideze poziția în fotbalul românesc și internațional. Suporterii roș-albaștri privesc cu optimism către viitor, având încredere în capacitatea antrenorului cipriot de a conduce echipa spre noi performanțe remarcabile.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.