Macarena nu este o melodie nouă. A fost lansată inițial în 1993 de către duetul spaniol Los del Río. Cu toate acestea, a cunoscut o popularitate enormă în 1996 datorită unui remix dance realizat de grupul electropop Fangoria.

Popularitatea melodiei a fost amplificată de un dans simplu, dar memorabil, care a fost creat pentru a o acompania. Dansul Macarena include o serie de mișcări repetitive, cum ar fi punerea mâinilor pe șolduri, legănarea brațelor și mișcarea șoldurilor.

Melodia a captat o lume întreagă

La sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, melodia a devenit un fenomen viral pe internet. Oamenii postau videoclipuri cu ei înșiși dansând piesa pe diverse platforme online. Popularitatea melodiei a dus și la apariția de jocuri video, meme și alte forme de conținut online.

Deși popularitatea Macarenei a scăzut în timp, melodia și dansul rămân o referință culturală importantă. Piesa este adesea folosită ca o modalitate distractivă și energică de a anima o petrecere sau un eveniment.

Erika Isac, o altă concepţie despre Macarena

Erica Isac, o cântăreață din România, a lansat o versiune cover a melodiei Macarena în 2023. Versiunea sa modernă a melodiei a readus Macarena în atenția publicului, în special pe platformele de social media precum TikTok.

Versiunea Ericăi Isac a melodiei a avut un impact semnificativ pe internet. Videoclipul muzical al melodiei a acumulat milioane de vizualizări pe YouTube, iar numeroși utilizatori de TikTok au creat videoclipuri cu ei înșiși dansând pe versiunea sa.

Piesa româncei prezintă, într-un limbaj dur și obscen, o parte dintre problemele cu care se confruntă femeile din societatea românească.

„Melodia a abordat un mesaj controversat și mă bucur să atrag atenția publicului larg cu un astfel de mesaj, și nu cu o piesă care e exclusiv pe divertisment. Mă bucur că nu e doar divertisment și atât această piesă…Am subestimat foarte mult publicul. Eu credeam că scot piesă pentru tineri, adolescenți, poate copii, Gen Z. Dar, ce să vezi, am avut cel puțin jumătate din reacții din partea oamenilor de 30-40-50-60 de ani, inclusiv 70 de ani. A fost șocant să văd că oamenii din alte generații au primit atât de bine mesajul. Am subestimat foarte mult, nu credeam că voi putea fi percepută frumos”, a explicat Erika Isac într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Varianta românească nu este pe gustul tuturor

Melodia nu este pe gustul tuturor și a fost criticată atât de Marius Manole, cât și de Oana Pelea, ambii susținând că preferă varianta originală.

„Ei bine, da. N-am ascultat Macarena a Erikăi. Nici nu intenționez să o fac de bunăvoie. Sigur o să mi ajungă la ureche, e inevitabil. Eu sper că nu a ajuns obligatoriu sau? Citesc la prieteni că nu e posibil să nu asculți asta. Na, Oana Dimofte ❤️ chiar n-am ascultat, dar nici nu mă întreb cine e fata asta și nici nu vreau să știu cine e.

Cred că mai pot trăi încă niște zile fără să ascult. Supraviețuiesc. Na, v-am zis și eu părere mea, că eu cred că erați morți să aflați ce cred despre asta! p.s. eu nu zic că e bună sau nu piesa, n-am nicio părere. Zic doar că nu e «lectură» obligatorie”, a scris Marius Manole pe Facebook.

„Oh… am ascultat. Să nu rămân în urmă… cu toate că prefer să fiu de modă veche. Am ascultat. Am rezistat 30 de secunde, m-am lămurit. Ai dreptate, Manolea. Nu e deloc «lectură obligatorie» parcă aș rămâne la Pink Floyd sau Queen… deh… modă veche! Lasă-mă așa!”, a scris Oana Pellea pe rețelele sociale.

Macarena este o melodie și un dans iconic care a cucerit internetul de două ori. Versiunea modernă a melodiei interpretată de Erika Isac a readus Macarena în atenția publicului și a inspirat o nouă generație de fani.

Foto: romanialibera.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.