Universitatea Craiova, una dintre echipele cu pretenții din fotbalul românesc, traversează o perioadă de incertitudini în ciuda investițiilor semnificative făcute de finanțatorul său, Mihai Rotaru. Echipa olteană a fost notabilă prin absența trofeelor în ultimii ani, ceea ce a generat întrebări și speculații în rândul suporterilor.

În această iarnă, Universitatea Craiova a făcut cinci transferuri semnificative, aducându-i pe Anzor Mekvabishvili, Danil Maldonado, Pyry Soiri, Zvonimir Kozulj și Jalen Blesa. Cu toate acestea, finanțatorul clubului, Mihai Rotaru, a anunțat un STOP temporar al transferurilor, subliniind că discuțiile despre noi achiziții vor avea loc abia la finalul sezonului curent.

„Atmosfera nu poate fi una ok, e vorba de încredere. În momentul în care nu mai ești sigur pe tine, atunci poți merge din rău în mai rău. Vreau să arătăm că suntem Universitatea Craiova, jucătorii să arate de ce sunt în vestiarul ăla. Ca echipă, nu la nivel individual.

Le-am spus că vreau un moment zero și că trebuie să ne ridicăm. Trebuie să fim aroganți în sensul bun al cuvântului și să arătăm că suntem Universitatea Craiova.

(n.r. dacă mai face transferuri) Nu are cum să fie asta, pentru că perioada de transferuri s-a închis. Vorbim doar despre jucători liberi de contract sau care nu au mai evoluat de mult timp. În vară mai putem discuta”, a spus Mihai Rotaru, la Digi Sport Special.

Ivaylo Petev rămâne la Universitatea Craiova

În ciuda eforturilor de consolidare a lotului, Universitatea Craiova a avut un început de an 2024 sub așteptări, cu doar o singură victorie în cele 5 meciuri disputate. Viitorul antrenorului Ivaylo Petev a fost pus sub semnul întrebării, dar Mihai Rotaru a venit cu asigurări. Într-o intervenție la emisiunea Digi Sport Special, Rotaru a confirmat că tehnicianul bulgar va rămâne la cârma echipei.

„A fost o discuție de trei ore și jumătate cu antrenorul și cu jucătorii. S-a făcut o analiză, e important să credem unii în alții că putem face mai mult decât în ultimele etape. Răspunsul a fost că da, putem mai mult.

S-au găsit soluții din partea staff-ului și ne asumăm în continuare acest staff. Ivaylo vorbește bine în limba engleză, el dorește traducătoare doar ca să nu i se interpreteze anumite lucruri. Nu pot să vă spun ce am vorbit, sunt chestii interne”, a spus Rotaru.

În prezent, Universitatea Craiova ocupă locul 5 în SuperLiga, având o diferență de 16 puncte față de liderul FCSB. Performanța echipei sub comanda lui Ivaylo Petev este marcată de 5 victorii, 4 remize și 3 înfrângeri. Cu toate provocările, suporterii olteni speră într-o redresare în partea a doua a sezonului, iar clubul își menține obiectivele în lupta pentru trofee și clasare în vârful ierarhiei fotbalului românesc.

Foto: digisport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.