Este adevărat că în Japonia există o pădure a suicidului?

0

Pădurea Aokigahara din Japonia este renumită în toată lumea, fiindcă este cunoscută sub numele de „Pădurea Suicidului”. Așezată pe partea de nord-vest a Muntelui Fuji, la aproximativ doua ore cu masina de Tokyo, Pădurea Aokigahara sau „Pădurea Suicidului” este definiția frumuseții tragice.

Pădurea Aokigahara sau „Pădurea Suicidului”

Uneori denumită Marea Copacilor, a fost si este locul a numeroase sinucideri. De fapt, există un semn la intrarea în pădure care amintește vizitatorilor că „viața este un dar prețios de la părinți. Gândiți-vă încă o dată în liniște la părinții, frații sau copiii dumneavoastră”, spune semnul în japoneză. „Vă rugăm să nu suferiți singur și sa cereti ajutor”, este adăugat pe semn.

Așa arată intrarea în pădure, cu avertismentul în japoneză.

O zonă plină de paranormal

Spiritualiștii din țară spun că pădurea Aokigahara este un focar al activității paranormale si că sinuciderile comise în aici au pătruns în copacii, generând activitate paranormală și împiedicând mulți dintre cei care intră să mai scape din adâncul pădurii.

Începând cu anii 1950, rata sinuciderilor înregistrate în pădure a crescut cu până la treizeci de procente în fiecare an, iar în 2003, a fost descoperit un număr record de 105 victime ale sinuciderii. Karen Nakamura, profesor de antropologie la Universitatea din California, Berkeley, care studiază miscarile sociale din Japonia contemporană a analizat regiunea și spune că ”nu este surprinzător să găsești acolo un cadavru”.

Pădurea este, fără îndoială, unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din lume. Oamenii găsesc deseori îmbrăcăminte sau părți ale corpului în timp ce traversează așa-numita mare de copaci, rezultate din numărul excesiv de decese prin sinucidere care au loc, acolo, în fiecare an. Aokigahara joacă, de asemenea, un rol în mitologia japoneză și este considerat a fi unul dintre cele mai bântuite locuri din toată Japonia, credincioșii raportând un număr foarte mare de Yūrei – fantome care au suferit o moarte nenaturală sau violentă.

De-a lungul anilor, au existat unele încercări de a reduce sinuciderile în pădure, iar autoritățile locale au instalat camere de securitate la intrarea în pădure, au instruit voluntari pentru a vorbi cu vizitatorii potențial sinucigași, au crescut numărul patrulelor de poliție la intrările pădurii și au descurajat filmele și emisiunile TV care ar putea spori reputația pădurii ca fiind un loc pentru a pune capăt vieții cuiva.

Foto: japantimes.co.jp, cnn.com, sbs.com.au

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri