Eugen Voicu, acționarul Red&White, aduce în discuție o schimbare esențială în cadrul centrului de copii și juniori al clubului Dinamo. Începând cu noul sezon, acest segment crucial al echipei va beneficia de o atenție sporită, iar figura lui Zeljko Kopic, cunoscut pentru implicarea sa, va juca un rol crucial în dezvoltarea sectorului juvenil.

Zeljko Kopic, antrenor dedicat la Dinamo, primește responsabilitatea de manager general. Voicu a dezvăluit că tehnicianul croat va fi implicat activ în conducerea centrului de copii și juniori, aducând cu sine experiența și metodologiile de lucru eficiente dobândite în timpul activității sale anterioare.

„E mult de lucru la centrul de copii și juniori, trebuie refăcut totul din temelii și lucrăm la acest proiect. Nu știu, cât de curând poate o să facem niște anunțuri de noi antrenori, dar acolo, începând cu noul sezon competițional, lucrurile vor arăta cu totul altfel, pentru că vom face proceduri și metode, vom face un manual să-i spun așa, pe care trebuie să-l respecte cu toții și aici actualul antrenor, domnul Kopic, ne va ajuta foarte mult pentru că are o experiență în spate la centrul de copii și juniori de la Dinamo Zagreb, care este de referință în Europa”, a transmis Eugen Voicu, potrivit prosport.ro.

Dinamo își face centru de copii și juniori profesionist

Într-un interviu recent, Eugen Voicu a recunoscut neajunsurile existente la centrul de copii și juniori al SC Dinamo 1948 SA și a asigurat că acest aspect crucial al clubului va primi mai multă atenție și investiții în viitorul apropiat.

Referitor la modul în care antrenorul echipei principale se va implica, Voicu a menționat că Kopic va introduce și va monitoriza implementarea unor metodologii de lucru specifice, cu scopul de a asigura o dezvoltare corespunzătoare a tinerilor jucători.

În timp ce clubul se angajează să îmbunătățească condițiile pentru juniori, Dinamo explorează posibilitatea de a achiziționa sau închiria o bază sportivă nouă pentru a oferi o infrastructură adecvată tinerilor săi. Una dintre opțiunile discutate este preluarea unei baze din nordul Bucureștiului, cu scopul de a oferi un mediu propice pentru dezvoltarea și pregătirea jucătorilor de viitor.

„Sunt mai multe variante, o să vedem ce alegem și, la final, o să investim acolo unde se potrivește mai bine pentru club. Da! Pe de altă parte, cine știe, poate reușim, nu știu cât de curând, nu depinde neapărat de noi, să facem acea asociere cu Clubul Sportiv Dinamo și, la un moment dat, să reușim să facem o singură academie. Ăsta ar fi idealul pentru noi”, a adăugat Eugen Voicu.

În acest context, discuțiile între reprezentanții clubului, printre care Andrei Nicolescu, Eugen Voicu, Dan Gătăianțu, Ionuț Lupescu și Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, au vizat stabilirea unui plan comun pentru academia de fotbal a clubului. Fostul internațional, Ionuț Lupescu, a prezentat părților implicate o parte din planul său pentru dezvoltarea academiei CS, iar discuțiile sunt așteptate să continue după ieșirea SC Dinamo din insolvență, când colaborarea efectivă ar putea fi reluată și pusă în practică.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.