Într-un moment critic pentru Dinamo, Zeljko Kopic a fost farul de speranță care a readus credința în echipă. Cu o abordare meticuloasă și o pasiune de neegalat pentru fotbal, antrenorul croat a reușit să inspire și să transforme performanțele echipei într-un timp record.

De la venirea sa în fruntea tehnică a „câinilor”, Kopic a demonstrat un talent deosebit în gestionarea echipei și a situațiilor dificile. Liviu Ciobotariu, fost liber de contract și o posibilă opțiune pentru bancă, a recunoscut că aducerea lui Kopic a fost una extrem de inspirată. Cu un cuvânt de laudă chiar și din partea legendarului Mircea Lucescu, care a remarcat schimbarea radicală a echipei sub conducerea lui Kopic, se poate spune că tehnicianul croat și-a câștigat rapid locul în inimile suporterilor și ale jucătorilor.

”Favorită la titlu este FCSB, e clar, echipă care a avut evoluții foarte bune, exceptând acel meci cu Rapid. OK, nici Rapid, nici CFR Cluj, nici Craiova nu sunt ieșite din lupta la titlu, dar FCSB e favorită. Continuă să fie un sezon echilibrat.

Dinamo e într-o creștere, ca joc, ca rezultate. A fost foarte inspirată aducerea lui Kopic. S-a văzut impactul pozitiv, după 3-4 etape în care a reușit să cunoască liga internă. Dinamo se poate salva! Ca exprimare în joc, ca rezultate, este pe un drum bun, chiar dacă a pierdut la Sibiu”, a declarat Ciobotariu, pentru gsp.ro.

Liviu Ciobotariu consideră că Zeljko Kopic au fost cea mai bună soluție

La vârsta de 52 de ani, Liviu Ciobotariu a fost o prezență dorită de mai multe cluburi din SuperLiga, dar a ales să rămână departe de iarbă. Motivul pentru refuzul său de a se alătura altor echipe a fost explicat într-o manieră caracteristică.

”Mă flatează, sunt onorat de orice propunere primită, înseamnă că mi-am făcut treaba bine pe unde am fost. Și am lăsat și loc de ‘Bună ziua’. Eu rămân adeptul ideii, pe cât se poate, de a-mi forma eu lotul, de la începutul unui sezon.

Dar dacă apare un proiect care să mă motiveze, chiar și atunci când campionatul e în derulare, atunci da, accept. În România? Este mai complicat acum, mai ales acum, când mai sunt puține meciuri de jucat.

Echipele de sus sunt angrenate în lupta la titlu, cele de jos pentru evitarea retrogradării, fiecare are un antrenor pe care a ales să mizeze, așa ar trebui, așa că nu mă văd revenind, deocamdată. Nu poți face alegeri doar plecând de la niște impulsuri”, a spus Liviu Ciobotariu.

Într-un interviu acordat la finalul anului trecut, patronul lui Sepsi OSK, Laszlo Dioszegi, a lăudat comportamentul impecabil al lui Ciobotariu și a subliniat că acesta a fost un adevărat gentleman cu jucătorii.

Astfel, Zeljko Kopic nu doar că a adus schimbări imediate și palpabile în performanțele echipei, dar a demonstrat și calități umane remarcabile care l-au transformat într-un lider și un model pentru fotbalul românesc. Cu pasiunea și angajamentul său continuu, Kopic se află pe cale să scrie o nouă pagină de glorie în povestea Dinamo București.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.