Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, foștii jurați de la emisiunea culinară de succes „Chefi la Cuțite,” se află în mijlocul unui potențial conflict legal cu postul de televiziune Antena 1, din cauza deciziei lor de a părăsi show-ul. Surse din industrie au precizat pentru Digilive.ro că aceștia ar putea fi dați în judecată de rețeaua de televiziune pentru refuzul de a participa la sezonul al 13-lea al emisiunii.

Conform informațiilor obținute de la surse din interiorul industriei media, refuzul celor trei bucătari de a filma sezonul următor a creat o situație delicată pentru Antena 1. Dacă emisiunea nu va fi filmată și difuzată la timp, acest lucru ar putea avea consecințe financiare semnificative, inclusiv pierderi de venituri din publicitate și parteneriate. Prejudiciile potențiale au fost evaluate în jurul sumei de 1 milion de euro pentru fiecare dintre cei trei jurați.

Antena Group a înregistrat pe 23 noiembrie, joia trecută, câte un proces fiecăruia dintre chefi, la Tribunalul Bucureşti, conform Portalului Instanţelor de Judecată.

Obiectul procesului menţionat pe portalul instanţelor este „obligarea să execute contractul de prestaţii artistice”. Altfel spus, Antena Group vrea să-i oblige pe cei trei bucătari celebri să revină în emisiune. Oare va fi posibil?

Dezastru pentru foștii jurați de la Chefi la Cuțite

Plecarea celor trei chefi a fost anunțată recent printr-o declarație oficială a Antenei 1. Această decizie a declanșat un val de speculații și întrebări în rândul fanilor și al comunității televizate din România.

Conform reprezentanților Antena 1, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au invocat o stare de oboseală ca principal motiv pentru refuzul de a participa la filmările noului sezon, programate pentru octombrie 2023. Această justificare a fost cu atât mai surprinzătoare, cu cât cei trei chefi au avut o relație contractuală lungă cu postul TV și au fost prezenți în cadrul emisiunii pentru mai multe sezoane. Chiar și în ciuda unei pauze de șase luni între sezoane, aceștia au menținut argumentul stării de oboseală.

Mihai Ioniță, CEO Antena Group, a emis un comunicat în care și-a exprimat surprinderea și dezamăgirea față de situația apărută: „Am fost surprinși de anunțul de ultim moment al celor trei jurați, pentru că ne aflam într-un stadiu extrem de avansat al pregătirilor pentru filmarea sezonului următor și pentru că suntem într-o relație contractuală cu cei trei. Motivul principal invocat de aceștia a fost starea de oboseală, deși a existat o pauză de 6 luni între sezoane. Ne pare rău că toate încercările de a rezolva această situație nu au dus la soluția ideală.”

”Eu sunt pârâtul. Eu n-am făcut nimic rău. Dar întrebați-i pe ei de ce ne-au dat în judecată, că ei ne-au dat, nu noi.

Mare lucru nu am ce să spun, nici nu vreau să spun vreo prostie, mai bine tac! Adică, nu știu ce scrie în acțiunea lor de judecată… Nici nu știam, am aflat de judecată acum un minut, mi-a scris cineva: Băi, v-a dat în judecată Antena!

Îți dai seama că ne așteptam să ne dea. Să le scrii că le doresc multă sănătate, fericire și putere de muncă!”, a declarat Cătălin Scărlătescu, potrivit celor de la Cancan.

În prezent, rămâne de văzut cum se va dezvolta această controversă și dacă se va ajunge la o soluție amiabilă sau la o dispută legală între foștii jurați și postul de televiziune. Acest incident atrage atenția asupra complexității contractelor din lumea televiziunii și a modului în care astfel de probleme pot afecta în mod semnificativ emisiuni de mare succes și parteneriate media.

Drept urmare, pare a fi exclus ca în viitor Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea să mai revină la Antena 1. Dar niciodată să nu spui niciodată.

Foto: cancan.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.