Gheorghe Dincă urmează să afle în perioada următoare cât timp va sta în închisoare. Procesul acestuia este la final și judecătorii urmează să anunțe o decizie în cazul Caracal.

Gheorghe Dincă este judecat pentru răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu și își așteaptă sentința. Cei de la capital.ro scriu că Gheorghe Dincă ar vrea să primească bani de pe urma statului român. Mai exact, Dincă ar vrea să reclame România la CEDO și a întocmit în acest sens o scrisoare de patru pagini. Ba mai mult, acesta a introdus ilegal un telefon în închisoare.

La data de 12 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, faptă prevăzută de Legea nr. 254 din 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, fiind întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În fapt, un bărbat de 69 de ani, din județul Olt, încarcerat în Penitenciarul Craiova, ar fi beneficiat de un telefon mobil, introdus în mod ilicit, în spațiul de deținere.

Sub supravegherea procurorului de caz, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând  fi dispuse măsuri în consecință, au anunțat polițiștii.

Procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca Gheorghe Dincă, să fie condamnat la 30 de ani de închisoare. Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a solicitat o condamnare la 12 ani de închisoare. Din păcate, „monstrul din Caracal” ar putea să facă mai puțini ani de pușcărie, fiindcă are peste 60 de ani

Luna viitoare se decide soarta lui Gheorghe Dincă

Toată lumea așteaptă de acum decizia. Dar ea poate veni la jumătatea lunii august, pe data de 12, dar poate la fel de bine să întârzie, fiindcă instanța poate decide să amâne pronunțarea, a explicat avocatul Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan, conform sursei citate.

În mod surprinzător, avocatul familiei Măceșanu susține că, potrivit probelor din proces, Gheorghe Dincă nu ar fi un criminal.

Din probele administrate în timpul procesului nu rezultă că Gheorghe Dincă ar fi criminal. Proba de ADN, cea care ar fi fost extrasă pare-se dintr-un dinte aparținând Alexandrei Măceșanu, găsită în butoiul în care acuzatul ar fi ars oasele victimelor sale nu e evidentă. Dacă nu ai pulpă dentară, nu prea ai de unde să extragi ADN-ul.

Or, medicii care au făcut analiza au explicat că din oasele calcinate în acel butoi nu s-a putut stabili cu claritate dacă avem ADN și cui aparține. În al doilea rând, actul constatator de deces are trecută pe el data de 26 iulie 2019. Or, asta înseamnă că fata ar fi murit de față cu polițiștii care făceau deja la acea dată diverse cercetări. Ceea ce, să recunoaștem, e cam ciudat! Nu există probe care să-l incrimineze direct pe Gheorghe Dincă de crimă, a adăugat Aurel Moldovan.

Interviu acordat ilegal

În ziua în care Tribunalul Olt ar fi trebuit să pronunţe sentinţa în dosarul lui Gheorghe Dincă a fost publicat un interviu cu acesta de către o publicaţie naţională.

În interviul audio, Gheorghe Dincă a susţinut că i se pun în cârcă fapte pe care nu le-a comis. Din cele opt infracţiuni reţinute în sarcina sa (trafic de persoane, viol, omor şi profanare de cadavre, victimele sale, spun procurorii, fiind Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu), Dincă recunoaşte doar violul asupra Alexandrei. La acesta a ajuns, a susţinut Dincă în interviu, dar şi în instanţă, „pentru că fata nu a vrut nici să-mi dea banii înapoi şi nici să presteze (n. red. – versiunea inculpatului fiind aceea că i-ar fi oferit Alexandrei Măceşanu bani, în maşină, în drum de la Dobrosloveni spre Caracal, pentru un act sexual, fata ar fi acceptat iniţial, după care a refuzat, el s-a enervat şi a decis să o ducă acasă la el cu forţa)“.

Dincă le-a mai spus jurnaliştilor că a recunoscut iniţial cele două omoruri doar pentru că „m-au rupt în bătaie 2 ore şi 45 minute“. Ar fi fost torturat, fiind bătut cu bocancii, ars cu bricheta şi strâns de picior cu patentul, ulterior promiţându-i-se, a spus Dincă, o pedeapsă mai blândă dacă va coopera, iar de frică ar fi acceptat, potrivit adevarul.ro.

Foto: romaniatv.net

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.