Guvernul României a decis prelungirea stării de alertă, după ce în ultima perioadă au fost înregistrate tot mai multe persoane infectate cu coronavirus. Totodată, Executivul a hotărât și măsurile care vor fi luate la alegerile locale.

La nivelul secțiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, împreună cu MAI și cu avizul AEP. Regulile vizează accesul, modul în care se va desfășura votul. Exemple: Obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea în secția de vot și la ieșirea din secție. Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic. Va fi instruit cum să o facă. Doar cei care au buletine vechi, din hârtie, atunci procesarea se va face manual iar operatorul va dezinfecta mâinile înainte și după ce manipulează buletinul respectiv. Portul măștii obligatoriu în secția de vot.

Cel care vine la secție și nu are mască va putea să obțină una, din câte am înțeles, dar recomandarea e să vină cu mască de acasă.

Pentru semnătură se poate veni cu pixul de acasă. Poate e mai bine așa, a afirmat Raed Arafat.

Guvernul a prelungit starea de alertă, cu aplicare de marți, 15 septembrie. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat că alegătorii vor trebui să se dezinfecteze la intrarea și ieșirea din secția de vot iar cartea de identitate va trebui atinsă doar de ei. De asemenea, proiectul de hotărâre mai prevede posibilitatea organizării de demonstrații în limita a 100 de persoane.

Totodată, s-a stabilit ca urna mobilă de vot să ajungă prima dată la persoanele care nu sunt infectate cu SARS-CoV-2 și după aceea la cei bolnavi.

Am văzut că e foarte bună ideea întâi să meargă la cazurile non Covid și apoi la cei fie afectați sau persoane de contact, a declarat Ludovic Orban.

Alegerile locale sunt programate în data de 27 septembrie.

Comentarii Facebook

1 COMENTARIU

  1. CANCERU SA VA MANANCE PE TOTI DIN PARLAMENT NAZISTILOR…..PTR TRADARE NATIONALA CRIME SI GENOCID LA ADRESA ROMANILOR DUMNEZEU SA VA FACA DE GROAZA DAR CAT MAI REPEJOR ))))) 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.