România va fi lovită puternic de un alt val de coronavirus

0

Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că Europa va fi lovită puternic de un alt val de Covid-19. Cele mai multe cazuri se numără Rusia în, cu 975.576 de persoane infectate, Spania cu 451.792 cazuri, Marea Britanie, Italia, Franța și Germania, fiecare cu peste 200.000 de cazuri raportate. În ceea ce privește numărul deceselor, Marea Britanie se confruntă cu cel mai negru bilanț, peste 41.000 de morți, potrivit World Meters.

Autoritățile române sunt îngrijorate și se așteaptă la creșterea numărului de cazuri cu coronavirus în septembrie, mai ales după ce restaurantele vor fi redeschise, iar școlile vor începe cursurile.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face un nou apel la populație să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Urmează o lună septembrie cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de servire cu capacitate închisă, teatre, cinematografe. Tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere. Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical, a spus Nelu Tătaru.

În ceea ce priveşte regulile la restaurante, acestea trebuie respectate cu sfințenie, altfel vor fi amenzi drastice.

Regulile rămân aceleași, de distanțare între mese, la masă, discuțiile au fost de o masă da o masă nu, creșterea capacități la masă de la 4 la 6 persoane. Unitățile hoteliere pot primi la masă pe toți cei cazați în hotel, indiferent de zonă. Vor fi deschise restaurantele unde avem sub 1,5 de cazuri la mia de locuitori, la hoteluri acest indice nu se aplică, a mai spus Nelu Tătaru.

Președintele Klaus Iohannis a declarat după terminarea stării de urgenţă că nu vrea să mai ia o asemenea măsură, însă dacă lucrurile se vor înrăutăți va fi nevoit să introducă din nou măsuri dure de izolare.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri