Guvernul Romaniei a adoptat astăzi, în ședință rectificarea bugetară. Premierul Ludovic Orban a anunțat că majorarea salariilor profesorilor va fi amânată cu un an.

Uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza legată de creșterea economică, care este o scădere de 3,8%. Când îți scad veniturile, e ca într-o familie. Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îți bei banii la cârciumă.

Banii au fost prevăzuți în buget dar între timp avem o altă categorie de cheltuieli care sunt absolut necesare. Față de bugetul inițial în Sănătate a fost nevoie de o creștere de aproximativ 9 miliarde de lei pentru a face față provocărilor generate de epidemie, a spus premierul în ședința de Guvern.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că pentru vor fi achiziționate jumătate de milion de tablete și laptopuri pentru autoritățile locale din fonduri europene.

Avem câteva proiecte legislative. Decontare pentru 500.000 de laptopuri și tablete de 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru autoritățile locale. 50 de milioane de euro pentru decontarea către autorități pentru produse de igienă și protecție sanitară și 25 de milioane de euro pentru decontarea pentru achiziționarea containere unde nu există rețea de apă sau structura nu permite organizarea cursurilor. Deblocarea concursurilor pentru posturile de personal didactic și nedidactic, dar și asistenți medicali. În cadrul acestui proiect de lege se va prevede și modul în care se va sista programul școlar în caz de focar, dar și cum se va preda online.

Ministerul Muncii va supune o OUG pentru plata zilelor libere pentru părinți, pe perioada de suspendare a cursurilor, a declarat Raluca Turcan.

Totodată, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Guvernul Romaniei a hotărât prelungirea stării de alertă, începând cu data de 16 august. Astfel au fost stabilite și propuse măsurile necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Foto: Digi24.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.